Pripremite se
0

Šest znakova da ona razmišlja o prevari

Sarajevo-x.com
Prvo mi dozvolite da kažem da veliki, veliki broj žena ne vara. Naročito ako su sretne u vezi. Ako nam se stvarno sviđa neko, mi smo mu odane od prvog poljupca. Vjernost je ugrađena u nas i jednaka je potrebi da se mazimo ili kupujemo cipele, piše Laura Ongaro u magazinu Men's Health.

A sada nesretni izuzetak: neke žene varaju. Okej, mnoge varaju. Otprilike 25 posto udatih žena se upusti u izvanbračni seks, dok je postotak onih koje još nisu udate i veći.

Zato treba voditi računa o znakovima koji vam mogu otkriti da ona planira prevaru.

1. Puni 25, 30, 35 ili...

"Okrugli" rođendani znaju potaknuti žene da se bace u seksualne avanture. Žena se, jednostavno, zapita: "Šta sam radila proteklih pet godina?"

"Ona će tad razmišljati o svom ljubavnom životu i o tome u kojem se pravcu razvija. Ako ne ide u smjeru u kojem ona želi, mogla bi iskoristiti šansu da to ispravi ljubavnom aferom", kaže psiholog Don-David Lusterman, autor knjige "Nevjera: Vodič za preživljavanje".

Plan: Budi uz nju. Postoje dvije noći kad svaka heteroseksualna žena želi muškarca u krevetu uz sebe: Nova godina i njen rođendan. Ostavite li je samu, dajete joj dopuštenje - i razlog - da vas prevari.

2. Dobila je unapređenje

Žene vole da imaju planove i ciljeve. A kad dosegne vrhunac karijere mogla bi se zapitati - a šta sad? Kao naredni izazov mogla bi odrediti svoju vezu, jer ako joj tako dobro ide postići uspjeh na poslu, morat će i svoj ljubavni život dovesti u red.

Također, prema istraživanju Univerziteta u Washingtonu, žene s višim platama češće varaju.

Plan: Hvalite se njenim unapređenjem "Većina muškaraca pravi grešku jerne čini dovoljno na slavlju unapređenja svojih djevojaka i žena", kaže Scott Haltzman, asistent profesora psihijatrije i ljudskog ponašanja na Brown univerzitetu. "Kad vidi da se hvalite njome, osjećat će da je cijenite, kao i ono što u životu radi."

3. Useljava se u vaš stan

Da, to je sigurno njena ideja. Ali sad kad ste zajedno 24 sata dnevno i dijelite sve, ne postoji potreba da razgovarate jedno s drugim svaki tren.

"Ona podsvjesno može to interpretirati kao da mislite da je ona dosadna", kaže Stuart Fischoff, profesor psihologije na Kalifornijskom državnom univerzitetu u Los Angelesu. "Ako je neko ko se kreće oko nje smatra privlačnom i zanimljivom, i to pokazuje, mogla bi pasti na njegove čari."

Plan: Razgovarajte s njom. Pričajte o budućnosti. Pričajte o njoj u budućnosti.

4. Ona misli da vi varate ili ste varali

Afere iz osvete su česte. Žene im se prepuštaju kako bi pokušale vratiti samopoštovanje i kako bi se ponovo osjetile poželjnima.

Plan: Ako varate ili ste varali - priznajte i izvinite se. Istraživanje koje je provela Peggy Vaughan, autorica knjige "Mit o monogamiji" pokazalo je da 86 posto parova, koji su pričali o aferi jednog od partnera, još su u braku, u poređenju s 59 procenata parova koji jedva da su o tome razgovarali.

5. Od vas ne dobija dovoljno

Razina oksitocina, hormona koji je glavni odgovorni za potrebu da budemo prisni s drugima, značajno se povećava nekoliko trenutaka prije orgazma. Ovaj hormon mnogo više utječe na žene nego muškarce, tako da žene razviju veću prisnost za vrijeme seksa sa svojim partnerom.

"Ako vas dvoje više ne vodite ljubav često kao prije, ona bi to mogla interpretirati kao znak da vam više nije privlačna ili da je više ne volite", kaže Fischoff.

Plan: Češće vodite ljubav Ako je ona ta koja ne želi seks s vama, istražite šta je razlog tome. Popravite situaciju.

6. Spremna je prekinuti

Još jedan razlog koji bi ženu mogao natjerati na nevjeru je taj što vas želi ostaviti. Nevjera može razoriti vezu, pa je ona može koristiti kao jednostavniji način da izađe iz nje.

Naime, profesor psihologije na Univerzitetu Texas u Austinu David Buss je pitao 100 muškaraca i žena koju bi taktiku koristili kad bi željeli okončati vezu. Jedan od najčešćih odgovora bio je - započeti aferu.

Plan: Ona je bezveznjakuša. Pustite je nek ide. Slobodni ste!