Muškarci, oprez!
0

Šest znakova da će vas djevojka prevariti

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Iako je postoji fama da pripadnice ljepšeg spola nisu sklone prevari, te da im je vjernost urođena, kao i potreba za maženje i kupovinom, postoje mnogi primjeri koji ovu tvrdnju opovrgavaju. Možda je istina da su djevojke dok su u sretnoj vezi neizmjerno vjerne, no tačan je i sljedeći podatak: oko 25 posto udanih žena vara svoga bračnog druga.

Pretpostavlja se da ako žena namjerava da vara, postoji određeno vrijeme kada će to najvjerovatnije uraditi. Lifiestyle magazin Men's Health upozorava muškarce na šest znakova da njihova partnerica razmišlja o prevari, te ih savjetuje kako da izbjegnu opasnost.

Ona slavi 25. ili 30. ili 35. ili... rođendan

Žene se krajem svake dekade ili polovine dekade pitaju šta su radile u proteklih pet godina. Razmišljaju o svom ljubavnom životu i smjeru u kojem ide, a ako shvati da nije onako kako je ona planirala, možda će pohrliti da sve ispravi sa aferom. Muškarci moraju znati da postoje dvije noći kada njihova partnerica ih želi u krevetu: Nova godina i njen rođendan. Ostavite je samu i onda će te joj dati dozvolu, a i razlog za prevaru.

Dobila je unapređenje na poslu

Žene vole da imaju svoje projekte i ciljeve. Kada dosegne vrhunac karijere, ona će se zapitati 'Šta sljedeće?'. Za naredni izazov mogla bi se fokusirati na drugi važan segment života-ljubav. Kada briljira na poslu, osjećat će se kao da su svi ciljevi ostvarljivi, što će je motivisati da poboljša svoj privatni život. Muškarci moraju biti pametni i početi se hvaliti promaknućem koje je dobila njihova partnerica. Kada ona primjeti da je on poštuje, cijenit će ga kao što cijeni posao.

Počeli ste živjeti zajedno

Da, to je vjerovatno bila njena ideja. Ali sada kad ste zajedno 24 sata, sedam dana u sedmici i dijelite svaki detalj vašeg života, nije više tako uzbudljivo. Ona bi ovu situaciju podsvjesno mogla protumačiti kao da vi mislite da je dosadna. Ako postoji neko u blizini koje smatra da je atraktivna i intrigantna, a to i pokazuje, ona bi mogla pasti u njegovo naručje. Morate joj dati do znanja da zajednički život gledate samo kao polaznu tačku. Razgovarajte sa njom o budućnosti koja i nju uključuje.

Ona misli da vi varate

Prevare iz osvete su česta pojava. Žene ih prakticiraju kako bi vratile izgubljeno samopouzdanje i kako bi se opet osjećale poželjno. Ako je varate ili ste je prevarili, priznajte i izvinite se. Ako je ne varate, onda imate posla sa paranoičnom ženom koja sebe ne cijeni. Vaš posao je da joj udjeljujete komplimente, iskreno i često.

Nikad joj nije dosta

Hormoni koji potiču na zbližavanje s drugim ljudima, luče se od tri do pet puta više prije orgazma, a intenzivniji su kod žena nego kod muškaraca. Žene tako ostvaruju jaču emotivnu vezu sa partnerom putem seksa. Ako vas dvoje ne vodite ljubav tako često kao nekada, ona to može shvatiti kao znak da vas više ne privlači i da je ne volite. Uskoro bi mogla potražiti nekoga van veze da bi potvrdila da je još uvijek atraktivna. Rješenje- jednostavno. Seksajte se što više.

Želi raskid

Još jedan razlog za prevaru: želi vam dati korpu. Nevjera neminovno dovodi do prekida, tako da će to raditi namjerno. Većina žena kada ih pitate s kojim taktikama se koriste kada žele prekinuti, odgovaraju da obično 'ulete' u aferu. Ovakvu žene i ne trebate pokušati zadržati, samo je pustite i vi ste slobodan muškarac.