Intima partnera
7

Šest načina na koje parovi mogu poboljšati svoj seksualni život

Klix.ba
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay
Portal Life predstavlja šest savjeta koji će vam biti od koristi kada je riječ o poboljšavanju vaših performansi u krevetu, kako u vašu korist tako i u korist vašeg partnera.

Ako iz mjeseca u mjesec ili čak iz godine u godinu ne dolazi do poboljšavanja seksualnog života, najčešći epilog te priče je sporazumni raskid veze.

Međutim, seksualna terapeutkinja Shannon Chavez smatra kako to uvijek ne mora biti tako. Ona smatra kako brak bez seksa može opstati ako su oba partnera spremna da se žrtvuju, ali da je također bitno da pristanu na promjene.

Na internetskim forumima dominiraju priče ljudi koji nisu uspjeli osvježiti svoj intimni život, ali postoje i one uspješne priče. Žene i muškarci trebaju najprije postati odlučni kada je riječ o rješavanju ovog problema.

Posjetite seksualnog terapeuta

Postoji puno parova koji su se nakon brojnih alternativa ipak odlučili na posjetu seksualnom terapeutu. Oni sa stručne strane mogu dati korisne savjete paru koji ima probleme, a također možete otići i do seksualnih edukatora, kojih je sve više, a koji vam mogu dati prijedloge kako da obogatite svoju intimu.

Ispunjavanje seksualnih fantazija

Još jedan vrlo koristan savjet jeste da pokušate ispuniti seksualne maštarije svog partnera. Iako određeni broj žena i muškaraca ima zaista "lude" seksualne prohtjeve, barem im pokušajte udovoljiti one stvari koje ste u stanju izvesti.

Zauzmite se za sebe

Sve je više onih, posebno žena, koji nastoje u krevetu zadovoljiti potrebe svog partnera, pri čemu najčešće zanemaruju sebe. To je u načelu pogrešan stav s obzirom na to da u ovom slučaju nećete nikad biti sretni. Recite svom partneru da želite i vi biti zadovoljeni i da u tome nema ništa pogrešno.

Razgovarajte s partnerom

Trebalo bi da imate intenzivnu komunakciju s vašim partnerom ako želite da vaš seksualni život bude ispunjen. Morate imati na umu činjenicu kako je dobra komunikacija vrlo bitan preduvjet za sve pozitivne procese u vašem životu.

Muškarcima je seks izuzetno važan

Mnoge žene kazale su kako im se intimni život vrtoglavno promijenio nabolje nakon što su shvatile kako je njihovim momcima ili muževima seks izuzetno važna karika u životu.

Planiranje odnosa

Ako unaprijed zakažete da ćete imati seks tri puta mjesečno, držite se tog rasporeda i budite ustrajni u ispunjavanju tog segmenta svojih mjesečnih obaveza. Na taj način žene i muškarci su naučili kako biti odgovoran prema svom partneru.