|

Seksom protiv bolesti

Seksom protiv bolesti
0
S
Sarajevo-x.com
3.2.2011. u 22:14
25
komentara
0

dijeljenja
Seksom protiv bolesti Foto: Ilustracija
Seks je zaista lijek za sve. Ukoliko ga redovno upražnjavate spavat ćete bolje, nećete biti pod stresom, sagorjet ćete višak kalorija, ali i zaštitit ćete se od prehlade i virusa.
Nedavna studija pokazala je da muškarci koji imaju seks više od dva puta sedmično imaju manji rizik od srčanog udara, navodi magazin o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Brojna istraživanja su također pokazala da redovnim seksom jačate imunitet, ali i rješavate se stresa. Također, ukoliko imate glavobolju to nije razlog da odbijete partnera u krevetu. Dokazano je da seks oslobađa boli i poboljšava raspoloženje.

Seks je i ključ za dugovječnost. Naime, tokom orgazma tijelo proizvodi hormon dehidroepiandrosteron (DHEA) koji jača imunitet i održava zdrav izgled kože.

Ukoliko imate lošu cirkulaciju onda ne posežite za tabletama, već redovno upražnjavajte seks, a nakon igre pod plahtama sigurno ćete bolje spavati.

Također, seks je najjeftiniji način mršanja. Za samo pola sata sagorite 80 kalorija. A, nakon ugodno provedene noći s partnerom ujutro ćete se probuditi mnogo raspoloženiji i svježiji.

Spomenimo i to da tokom seksa muško tijelo luči hormon testosteron koji koji štiti od bolesti srca, dok žensko tijelo luči estrogen koji također štiti od srčanih problema.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...