Ljubav i veze
0

Saznajte koje su erogene zone muškarca

Sarajevo-x.com
Obično znate šta vaš partner najviše voli i kako da ga uzbudite, međutim, postoje neke erogene zone za koje možda niste znali. Ženski magazin Womansday.com vam donosi devet iznenađujućih muških erogenih zona. Dame, otkrijte kako da uzbudite svog partnera.

Stopala

Jednim potezom skinite mu čarape, uzmite mu stopala i počnite ih masirati. Čovjek koji ne voli masažu stopala nije je nikad ni probao i ne zna zapravo kakav divan osjećaj pruža. Nije bitno da li poznajete sve tehnike, samo radite ono što mislite da bi i vama prijalo.

Uši

Mnogi muškarci vole kada im nježno dodirujete uši. Rijetko kojoj ženi pada na pamet da dodiruje uši svog voljenog, a zapravo se na ušnoj školjci krije mnogo nervnih završetaka i dodir na njih uzrokuje predivne osjećaje.

Koljena

Koljena, ili tačnije predio iza čašice koljena, je osjetljiv podjednako kao i kod žena. Ukoliko poljubite svog partnera u to osjetljivo mjesto, on će se jako uzbuditi. Čak i nježan dodir može ga dovesti do ludila jer je ta tačka veoma osjetljiva.

Donji dio trbuha

Osim što nagovještava koje je sljedeće mjesto koje biste mogli poljubiti, donji dio trbuha pun je nervnih završetaka i dodirivanje tog dijela njegovog tijela idealna je uvertira za seks.

Butine

Unutrašnja strana butina je izuzetno osjetljiva na dodir. Ukoliko je vaš muškarac škakljiv možda ćete morati povećati pritisak, ali svakako ne zapostavljajte unutrašnji dio butina i nemojte prebrzo prelaziti na njegove genitalije. Strpite se i nježno ga milujte. Iako će biti nestrpljiv uživat će u činjenici da želite produžiti moment.

Um

Kao i kod žena, um je naša velika erogena zona, jer je ljudski mozak sposoban zamisliti svašta i uživati samo iz pukog maštanja. Šapnite mu nešto nježno i njegov centralni nervni sistem će reagovati. Kada se njegov um uzbudi, njegovo tijelo će pratiti isti tempo.

Očni kapci

Kada su mu oči zatvorene, ne ustručavajte se da mu ljubite kapke. To pruža vrlo ugodan osjećaj, a poljubac u kapke je neočekivan i obično vrlo nježan znak da nekog volite. Međutim, muškarac može dobiti i poruku da ste vi budni i spremni za malo akcije i iz jednog takvog naizgled jednostavnog poljupca.

Vrat

Erogene zone koje se nalaze na vratu ste do sada vjerovatno otkrili, ali nemojte se ustručavati da ih uvijek iznova probudite. Ukoliko posvetite dovoljno pažnje vratu vašeg partnera, on će to sigurno znati da cijeni.

Čelo

Možda vam se čini da čelo nije tačka koja je previše seksualna, ali probajte, neki muškarci apsolutno obožavaju poljupce u čelo. Neki vole poljupce i u sljepoočnicu pa zašto ne probati sve moguće tehnike, samo se prepustite.