Zajedno su 8 godina
64

Evelyn iz "Dva i po muškarca" kritukuju zbog veze s 32 godine mlađom kolegicom

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Serija "Dva i po muškarca" godinama drži ljubitelje humora prikovane za male ekrane, a uz Charlija, Alana, Jakea i Bertu, mnogima je jedan od omiljenih likova Evelyn koju utjelovljuje glumica Holland Taylor.

U seriji, Evelyn je Charlijeva i Alanova majka koja ima vrlo otvorene poglede na život, a čini se kako njena uloga nije daleko od stvarnosti i njenog privatnog života.

Naime, Holland je već je godinama na meti kritika zbog ljubavnog života. Može se napisati kako je djelomično slična svojoj ulozi jer joj porodični život nikad nije bio blizak.

Iako joj je 78 godina, nikad se nije udavala, ali uvijek ponosno ističe kako ima petero nećaka i nećakinja. Aktivna je u humanitarnom radu, a posebno se zalaže za prava LGBTQ zajednice.

Od 2015. godine u sretnoj je vezi s kolegicom Sarah Paulson, a često se njihova ljubav našla na meti negativnih komentara jer je razlika između njih čak 32 godine.

“Moji izbori ljubavnih partnera nisu bili konvencionalni, a ideja da je to nešto drugačije pobuđuje pažnju. Ukoliko su moji životni izbori trebali biti određeni time što je od mene očekivala zajednica s obje strane, onda bi to cjelokupnu stvar učinilo običnom, a tako ne želim da se osjećam. Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da sam apsolutno zaljubljena, a ta osoba je Holland Taylor'', rekla je Sarah prije sedam godina za New York Times.