|

Rekordan broj bračnih parova u Japanu živi bez seksa

Rekordan broj bračnih parova u Japanu živi bez seksa
16
Klix.ba
14.2.2017. u 08:37
118
komentara
16

dijeljenja
Rekordan broj bračnih parova u Japanu živi bez seksa Ilustracija
Većina parova širom svijeta danas se priprema da proslavi i obilježi praznik ljubavi - Valentinovo, a parovi u Japanu se suočavaju sa sve većim problemom strasti u spavaćoj sobi.
Novo istraživanje je pokazalo da skoro polovina bračnih parova nije imala spolne odnose više od mjesec dana i da ne očekuje da će se to promijeniti u bliskoj budućnosti, piše The Guardian.

Podaci o bračnim parovima koji ne upražnjavaju seks redovno dio su šireg istraživanja u kojem je učestvovalo 3.000 ljudi u dobi između 16 i 49 godina, a koje je provedeno krajem prošle godine. Udruženje koje je provodilo istraživanje dobilo je odgovore od više od 1.200 ljudi, uključujući 655 oženjenih muškaraca i žena.

Rekordnih 47,2 posto oženjenih muškaraca i žena je reklo da su u braku bez seksa, što je 2,6 posto više u odnosu na prethodnu anketu 2014. godine.

"Tendencija brakova bez seksa je znatno povećana", izjavio je za japanske medije Kunio Kitamura, predsjednik Udruženja koje je provodilo istraživanje.

Neki stručnjaci sumnjaju da je Japan pretrpio kolektivni gubitak libida i ističu da se Japanci bore da u moru drugih obaveza pronađu vremena za intimnost.

Više od 22 posto svih anketiranih žena je reklo da im je seks problematičan. Više od 35 posto oženjenih muškaraca je reklo da ih rad čini preumornim za seksualni odnos, dok je manji broj njih rekao da svoje žene vide samo kao članove porodice, a ne kao seksualne partnere, ili da je njihov seksualni život "izblijedio" nakon rođenja djeteta.

Vlada Japana očekuje da će postaviti gornju granicu za prekovremeni rad od blizu 60 sati mjesečno.
Prijavi grešku


Komentari (118)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...