|

Psihologinja objasnila zašto mnogi ponovo žele vidjeti Brada Pitta i Jennifer Aniston zajedno

Psihologinja objasnila zašto mnogi ponovo žele vidjeti Brada Pitta i Jennifer Aniston zajedno
3
L. K.
22.1.2020. u 11:21
21
komentara
3

dijeljenja
Goruća tema u svijetu showbiza ovog mjeseca je pomirenje Jennifer Aniston i njenog bivšeg supruga Brada Pitta. Njihov susret na dodjeli SAG nagrada protumačen je na različite načine, a mnogi navijaju za njihovo pomirenje. Psiholozi sada komentarišu cijelu priču i objašnjavaju svoj stav o svemu.
Početkom 2000. godine Jennifer Aniston i Brad Pitt bili su prvi par Hollywooda. Ona je bila zvijezda "Prijatelja", a on uspješni mladi glumac sa nekoliko odličnih filmskih ostvarenja iza sebe i blistavom karijerom u usponu. U vezi su bili približno pet godina kada ju je Pitt ostavio, kako su to tada tabloidi opisali, zbog Angeline Jolie s kojom je glumio u filmu "Mr. and Mrs. Smith".

Foto: AFP Foto: AFP


Godine koje su slijedile donijele su mnoštvo glasina, teorija i priča o njihovom rastanku. Postavljalo se pitanje da li ćemo ih više ikada imati priliku vidjeti zajedno. Nekoliko godina kasnije, kada je na cijelu priču pala prašina, a ona pala u sjenu nekih drugih tema, tabloidi su počeli prenositi informaciju o Pittovom razvodu od Jolie. Nedugo zatim viđen je kako napušta rođendansku zabavu Jennifer Aniston. Glasine su ponovo počele kružiti, ali niko nije bio siguran o čemu se tačno radi i da li su bivši supružnici opet zajedno.

Sada, 15 godina nakon prekida, fanovi ovog dvojca imali su priliku vidjeti Pitta i Aniston kako se susreću iza kulisa dodjele SAG nagrada. Tabloidi su se ponovo aktivirali i cijela priča ponovo je stigla na naslovnice širom svijeta. Fotografije koje prikazuju dodir, zagrljaj i širok osmijeh svako je shvatio na svoj način. I dok ima onih koji tvrde da su njih dvoje samo prijatelji, drugi pak navijaju za to da se Aniston vrati bivšoj ljubavi.

Međutim, Huffington Post prenosi stručno mišljenje o cijeloj situaciji i objašnjava zašto mnogi navijaju da se bivši ljubavnici pomire.

Psihologinja Katherine Schafler kazala je kako mnogi kroz cijelu ovu priču traže činjenicu da je par još uvijek povezan uprkos svemu što se desilo u protekle dvije decenije.

Foto: AFP Foto: AFP


"Ovdje vidimo dva bivša partnera, njihov odnos nas podsjeća na to da čak i ako stvari ne završe onako kako smo planirali, još uvijek možete doživjeti sretan završetak. Kao što nas je Hollywood i naučio, želimo vidjeti upravo taj sretni kraj, zato ih se ne možemo zasititi", objašnjava Schafler.

Voditeljica programa "Trashy Divorces" Alicia Mintz kazala je kako smatra da oni koji se rastanu s razlogom trebaju ostati razdvojeni i ne pomišljati na pomirenje.

Prema pisanju Huffington Posta, posmatranje Pitta i Aniston motiviše nas da mislimo kako je moguće ispraviti stvari i biti u dobrim odnosima ili se čak pomiriti s bivšim partnerima. To daje novu nadu ljudima, a svako vidi situaciju iz svog ugla, pa prema ličnoj perspektivi postavlja i stavove povezane s nekadašnjim holivudskim parom.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...