Parnica u toku
8

Nove optužbe Angeline na račun Brada: Pokušao je spriječiti da govori o zlostavljanju

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Angelina Jolie tvrdi da je fizičko zlostavljanje njenog bivšeg supruga Brada Pitta prema njoj "počelo mnogo prije" incidenta u avionu 2016. koji je rezultirao njenim podnošenjem zahtjeva za razvod.
U četvrtak je pravni tim glumice iznio nove optužbe u pokušaju da objavi poruke koje bi dokazale da je Pitt odbio dozvoliti svojoj bivšoj suprugi da proda svoj dio francuske vinarije Chateau Miraval osim ako ona ne potpiše "tegoban i detaljan" ugovor o neobjavljivanju informacija.

"Dok je Pittova historija fizičkog zlostavljanja Jolie počela mnogo prije porodičnog putovanja avionom u septembru 2016. iz Francuske u Los Angeles, ovaj let je bio prvi put da je svoje fizičko zlostavljanje usmjerio i na djecu. Jolie ga je tada odmah napustila", navodi se u dokumentu.

Prema dokumentima sa suda, Pitt je u ugovoru tražio da garantuje šutnju o njegovom "ličnom lošem ponašanju, bilo da se odnosi na nju ili ne", u pokušaju da je spriječi da govori o njegovom navodnom zlostavljanju.

Jolieini advokati su također tvrdili da je Pitt želio da se ona "ugovorno obaveže" na šutnju nakon što je 2021. otkrio da je dostavila zapečaćenu dokumentaciju, koja se sastoji od "e-mailova, sažetaka očekivanog svjedočenja porodice i drugih dokaza" kako bi im pomogla u rješavanju spora oko starateljstva nad djecom .

U to vrijeme, Pitt je pristao da kupi glumicine dionice francuske vinarije, ali je navodno odustao jer se bojao da bi zapečaćeni dokumenti njegove bivše supruge "na kraju mogli postati javni".

U istom dokumentu se također tvrdi da Jolie "nikada nije podigla optužnicu" protiv Pitta jer je vjerovala da je najbolji način da on prihvati odgovornost i pomogne porodici da se oporavi od posttraumatskog stresa koji je izazvao.