{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priča Jelene i Ivana Rozića obišla je svijet i ruši predrasude o ljubavi na daljinu

Piše: El. B./Klix.ba
18.12.2016. u 17:06
168
59
Priča Jelene i Ivana Rozića obišla je svijet i ruši predrasude o ljubavi na daljinu
168
Priča Jelene i Ivana Rozića obišla je svijet i ruši predrasude o ljubavi na daljinu
Jelena Rozić
Mostarska književnica Jelena Rozić čitaocima se prvobitno predstavila objavama na društvenim mrežama. U maju ove godine javnosti je predstavila svoju prvu knjigu "Jesi tu?". Pobornik je ljubavi koja je njena vječita inspiracija, a njena ljubavna priča obišla je svijet.
Iako se poznata uzrečica koja kaže "Daleko od očiju, daleko od srca" u mnogim slučajevima pokazala istinitom, postoje priče koje vraćaju nadu u to da ona ipak može uspjeti.

"Vjerujem da se zbog ljubavi i u ljubavi može sve ako joj dopustimo da nas cijele obuzme. Oduvijek sam pisala o ljubavi. Znam da ponekad to zvuči otrcano i izlizano, ali nastojim pristupiti emocijama i odnosima među ljudima iz neke svima razumljive perspektive, one koja je iskrena i neukrašena. Upravo zato najviše pišem o vlastitoj ljubavnoj priči, koja je počela prije šest godina i još traje, onakvoj kakva ona uistinu jeste", rekla je Jelena za Klix.ba.Ljubav Jelene i njenog supruga Ivana dokazala je da su kilometri i granice nebitni, a priča o njihovoj ljubavi obišla je svijet. Ubrzo nakon što su se počeli zabavljati Ivan je zbog posla otišao na Tajland, a njihova veza svela se na dopisivanje preko Vibera. Svakodnevno su jedno drugom slali Viber stickere Freddie i Eve u kojima su se pronašli. Kada je Ivan odlučio da zaprosi Jelenu, obratio se Viberu s molbom da naprave poseban sticker 'Freddie & Eve se žene', a kompanija nije mogla reći 'ne' toj romantičnoj molbi. Evo šta se dogodilo kada je Jelena vidjela iznenađenje.

Proizvod njene i Ivanove ljubavi je knjiga "Jesi tu?" koja ruši predrasude o ljubavi na daljinu.

"Živimo u vremenu kada su veze na daljinu jako popularna tema i veoma česta pojava. Ova knjiga opisuje neke svakodnevne situacije s kojima se susreću svi koji su voljeli 'preko žice'. Knjiga je drugačija i posebna po tome što u njoj nema ništa izmišljeno. Ona prenosi sve onako kako je zaista i bilo. Opisuje naša putovanja, naše rastanke, naše ponovne susrete. Realna je i ne maže oči ružičastom bojom pa sadrži i naše poruke i dopisivanja, svađe, nedoumice, sumnje i pitanja s kojima smo se borili dok smo bili udaljeni kontinentima", rekla je ova mlada autorica.Knjigu je prvi put predstavila javnosti u maju, a priznaje da joj se javilo mnogo ljudi koji su, kao i ona, voljeli na daljinu.

"U danima kada je internet postao stvarniji od stvarnoga svijeta svašta se može pročitati. Ja nisam komentator društvenih zbivanja, politike i socijalnih struktura. Mislim da u toj košari ima već previše voća i ja bih unutra doista bila neprilagođena. Moja košara broji raju koja još vjeruje u lijepo i pozitivno. Koja se ne potrudi da smisli najnovije zlobne komentare za bilo što što nas okružuje. Zbog toga se u svojim tekstovima uvijek fokusiram na ono što je u nama, jer mislim da na te stvari prečesto zaboravljamo. Ne želim dozvoliti da se nešto tako snažno kao što je odnos sa samim sobom i s ljudima koje volite uzima zdravo za gotovo", rekla je Jelena.Jelena na Facebooku vodi svoj autorski blog "Ogledalo duše" gdje piše o ljubavi i svakodnevnim događajima iz drugačije perspektive.

"Malo je osjećaja ljepših od onoga kad shvatite da se neko pronašao upravo u onome što se tog jutra vama dogodilo. Zato mislim da, koliko god ponekad bilo teško opstati kao drugačiji u moru istoga, sve stostruko vrijedi kad doprete do još nekoga, tako drukčijeg", zaključila je Jelena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: