Ljubav i veze
0

Pretvorite svoju spavaću sobu u ljubavno gnijezdo

Sarajevo-x.com
Kada je u pitanju dekorisanje spavaće sobe onda je većina ljudi oprema fokusirajući se na stvaranje udobnosti za miran i lagodan san. Međutim, pored spavanja, spavaća soba je i mjesto gdje najčešće dolazi do seksualnog čina. Kako bi atmosfera bila što pogodnija za više dobrog seksa, važno ju je i stvoriti.

Odrasla ste osoba, dekorišite tako

Prošlo je vrijeme adolescencije i samim tim treba te se riješiti postera i raznih trofeja koje podsjećaju na mladost. Taj period vašeg života je završen i sada stupate u drugi koji je po svojoj prirodi ozbiljniji i zreliji. Odaberite lijep namještaj i boje koje pristaju jedna uz drugu. Dodajte nekoliko lijepih detalja, ali izbjegavajte kič i prenatrpanost prostorije.

Fokusirajte se na krevet

Centralni dio spavaće sobe je vaš krevet stoga je važno učiniti da bude što udobniji i primamljiviji. Veliki jastuci i lijepa posteljina dodatno će stimulirati erotičnu atmosferu vaše spavaće sobe.

Održavajte čistoću

Potrudite se da svako jurto prije nego napustite kuću uredite svoju spavaću sobu jer će neuredno i prljavo mjesto za spavanja ugroziti vaš seksualni život. Niko se ne može u potpunosti opustiti u neurednoj sobi te će na taj način nestati svaka seksualna spontanost među partnerima. Dok raspremite sve kada se vratite kući, proći će vas želja za seksom.

Audio-vizuelna stimulacija

Iako mnogi stručnjaci tvrde da je TV prijemnik u spavaćoj sobi ubica seksualnog života, to ne mora neminovno biti istina. Naime, sve zavisi od toga šta odlučite gledati zajedno. Ukoliko oboje volite erotske filmove, oni će pospješiti vlastiti seksualni doživljaj, a lijepa i ugodna muzika bit će detalj koji nedostaje za nezaboravne noći i jutra u vlastitom krevetu.