{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Po uzoru na Tinder, napravljena stranica za upoznavanje muslimana, Minder

23.9.2015. u 11:51
94
168
Po uzoru na Tinder, napravljena stranica za upoznavanje muslimana, Minder
94
Po uzoru na Tinder, napravljena stranica za upoznavanje muslimana, Minder
Po uzoru na Tinder, najpoznatiju aplikaciju za upoznavanje, napravljena je Minder, posvećena samo muslimanima i pripadnicima islamske vjeroispovijesti.
Online dating platforme odavno su etablirane, a jedna od najpopularnijih širom svijeta svakako je Tinder, koji preuzima podatke i informacije sa profila na Facebooku.

Lažnih profila skoro da nema jer se na Minderu provjerava autentičnost profila. Religiozni barometar daje korisnicima priliku da se izjasne o tome koliki je nečiji "stepen vjere", a možete označiti i koji je vaš vjerski pravac.

Oko 20 hiljada korisnika iz Sjeverne Amerike i Velike Britanije na Minderu traži svoju sreću, a od augusta je ova aplikacija dostupna i u Njemačkoj.

Na ideju da napravi ovu aplikaciju, došao je IT preduzetnik iz Washingtona, Haroon Mokhtarzada koji je želio pomoći svojim prijateljima da nađu partnere i partnerice za brak i ozbiljniju vezu.

Naučnik Ahmet Toprak pojašnjava iz kojeg razloga ljudi, kad je sklapanje braka u pitanju, radije traže partnere iste vjere.

"Ljudi najčešće se mogu da se dogovore o tome u kojem duhu treba vaspitavati djecu, tako da većina njih odmah u startu radije izabere nekog svoje vjere, kako bi izbjegli sukobljavanje sa partnerom o tome kako će odgajati djecu", pojašnjava ovaj naučnik.

Video koji je napravio Deutsche Welle pogledajte u nastavku:


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: