Ljubav i veze
0

Pitanja koja muškarac ne želi čuti

Sarajevo-x.com
Upoznali ste momka svojih snova i osjećate da je to ono pravo, ali niste sigurni kako on posmatra vašu vezu i da li je shvata jednako ozbiljno kao i vi? Postoji nekoliko pitanja koji momak zaista ne želi čuti u prvih nekoliko mjeseci vaše veze čak i ako je lud za vama.

Kako stoje stvari sa nama?

Razlog: Kada ga pitate "kako stoje stvari sa nama“ izgledate očajno, a muškarac ne voli očajne žene. Muškarci vole izazove i bez obzira šta da kažu, misle ili rade, oni nikada ne žele da vi definišete vezu u kojoj se nalazite. Pustite njega da preuzme inicijativu na samom početku, jer ako vi inicirate ozbiljan razgovor o vezi, u budućnosti ćete morati i sve drugo inicirati vi. Zato se opustite i prepustite.

Da li ikada misliš na svoju bivšu?

Razlog: To pitanje muškarcu pokazuje da niste sigurni u sebe. Čak i u danima kada stvarno mislite da niste privlačni niti najbolje društvo na svijetu, ne dozvolite da vam neko naruši integritet, a pogotovo to nemojte sami raditi. Osim toga, kada ga upitate misli li na svoju bivšu, ako nije mislio na nju, tada će početi jer ste ga podsjetili na nju. Pustite te sitne brige, očuvajte njegovu pažnju i ne zamarajte se prošlim ljubavima.

Da li želiš imati djecu?

Razlog: Opet je kontrola u pitanju. Zapamtite da muškarac želi biti glavni. Iako to nije slučaj, uvjerite ga da je on taj koji se pita, a vi, svojim metodama, znat ćete kako dobiti ono što želite. Pustite njega da prvi započne priču o djeci. Kada se jednom otvori, onda mu recite da ste već davno smislili imena za vašu djecu. Prije njegovog spominjanja djece, ostanite smireni. Sve u svoje vrijeme.

Jesam li debela?

Razlog: Sasvim je jednostavno – da mu se ne sviđa kako izgledate on nikada ne bio sa vama. Muškarci nisu poput žena koje upoznaju nekoga, započnu s njim vezu i onda počinju proces mijenjanja njegove ličnosti. Ako mu se sviđate, bit će s vama, ako ne, reći će vam sam. Ne pružajte mu mogućnost da razmišlja o vašim nedostacima. Da mu niste napomenuli, on nikada ne bi razmišljao o vašoj kilaži, sada hoće.

Što me ne upoznaš sa svojom majkom?

Razlog: Njegova majka je ona druga žena u njegovom životu. Neka on sam odluči kada je pravi trenutak da se upoznate. Možda on zapravo prvo želi biti siguran da li je njegova majka spremna da vas upozna. Vi ste žena koja će odvesti majčinog dječaka u neku drugu kuću. Pustite njega da procijeni kada je pravi trenutak da se upoznate. Ipak je to veliki korak.