{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet stvari koje mogu uništiti vaš seks

S
6.6.2008. u 09:35
0
0
Pet stvari koje mogu uništiti vaš seks
0
Pet stvari koje mogu uništiti vaš seks
Ekspert za seksualni život Tracey Cox piše o najčešćim stvarima koje se mogu desiti i vrlo lako unište želju za seksom kod jednog ili oba partnera. Ipak, ona tvrdi da ne treba paničiti nego samo obratiti pažnju na neke stvari i loše pretvoriti u dobre.
Izbirljivost

Mnogi doživljavaju najsnažnije orgazme oralnim seksom. Zato ako odbijate to zadovoljstvo priuštiti svom partneru, očekujte da će vam zbog toga jako zamjeriti. Žene koje bježe na metar kad im to momak spomene, definitivno će se naći na njegovoj listi partnerica s kojima ne želi više spavati. Sam izraz nezadovoljstva na licu partnera dok prilazi vašim intimnim zonama dovoljan je da uništi svu magiju.

Prevaziđite to! Ako vas muče mirisi, pristupite svom partneru odmah nakon tuširanja. Pored toga, izaberite pozu u kojoj vi imate svu kontrolu. Morate prestati misliti o haosu koji ćete neminovno za sobom ostaviti. Seks je takav i tu nema pomoći.

Strah od eksperimentisanja

Vaš partner voli lizati šlag s vašeg stomaka ili partnerica voli da se obuče kao konobarica? Prihvatite igru prije nego vam padne na pamet da pitate: "S koje si ti planete?"

Koga briga ako prosječni ljudi ne vole takve stvari? Dakle, dokle god niko nije fizički ili emocionalno povrijeđen, sve igrice su dozvoljene. Ništa ne ubija želju za seksom više od onog ko ne želi da učestvuje u igricama, ne želeći da izađe iz udobnosti svakodnevnice.

Prevaziđite to! Imate makar moralnu obavezu prema svom partneru da bar jednom probate ono što predlaže ili vi predložite nešto takvo.

Nepoznavanje vlastitog tijela

Mnoge žene prvi orgazam dožive dok su same pošto, za razliku od muškaraca, njima ponekad treba malo više truda i vremena da to postignu. Dok se muškarci od puberteta pokušavaju kontolisati u javnosti, kod žena je drugačiji slučaj. One vrijeme provode u tami svojih soba i istražuju svoje tijelo. Frustrirajuće? Moguće, ali svakako vrijedno iskustvo.

Istraživanje različitih tehnika masturbacije isplati se i prije prvog seksualnog odnosa. U suprotnom, može biti mnogo muke i nezadovoljstva. Zato - obratite pažnju, kako na svog partnera, tako i na sebe. Uživanje u seksu ne dolazi samo od sebe, to nije magija koja se dešava tek tako. Da biste postali sinhronizovan par, potrebno je raditi na tome.

Izbjegavanje "vođenja"


Ako uvijek čekate da vaš partner započne seks, onda definitivno propuštate mnogo. Moć može biti veliki pokretač, a ništa nije više seksi nego svlačiti se pred partnerom koji vas "guta" pogledom.

Napravite prvi korak što češće. Ljudska bića su stvorenja navika. Ne dajte da vam i seks preraste u naviku. Ne morate čekati da sve drugo bude završeno pa da odete u krevet i uživate jedno u drugom. Predlažite nove ideje i povedite partnera do njih.

Sramežljivost

To se često dešava. U jednom momentu ste raspoloženi i želite seks, ali nešto se desi i vi se povučete u sebe. Možda se iznenada začula neka buka ili ste ustanovili da je neočekivano došlo "ono vrijeme u mjesecu" i krevet izgleda kao ratište. Vrijeme je za otvorenost i razgovor. Sramežljivost je još jedna od stvari koje se mogu prevazići s vremenom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: