Ljubav i veze
0

Pet najvećih grešaka koje muškarci prave na ljubavnom sastanku

Sarajevo-x.com
Ljubavni sastanci znaju biti veoma napeti, a i muškarci žene vrlo često pod pritiskom prave razne greške. Zato je američka savjetnica za ljubavne sastanke, Andrea Syrtash, nakon intervjusanja nekoliko stotina žena, odlučila otkriti koje su to najveće greške koje muškarci prave na ljubavnom sastanku.

Muškarci se prave važni ili se previše trude ostaviti dobar dojam

Nemojte detaljno izlagati svoju biografiju, otkrivati visinu plate i pretjerivati sa romantičnim izjavama na prvom ljubavnom sastanku. Umjesto da pričate o sebi cijele večeri, postavite osobi pored vas nekoliko pitanja i pokažite da vas interesuje njen život. Svakako treba pažljivo birati pitanja i izbjegavati ona neugodna ili neprimjerena. Pustite ženu da sama odluči želi li biti sa vama, a nikako joj ne smijete govoriti da apsolutno mora biti tako.

Muškarci ne slušaju kada žene govore

Žena na ljubavnom sastanku uvijek primijeti kada je muškarac pored nje prestane slušati, postavi ponovno pitanje na koje je već odgovorila ili je neprestano prekida dok mu iznosi svoja mišljenja i stavove. Ovakvo ponašanje većinu žena potpuno izluđuje. Također ako niste dežurni na poslu te večeri, nipošto ne smijete za vrijeme večere provjeravati poruke na svom mobitelu ili odmjeravati druge žene. Potpuno se posvetite ženi koja sjedi preko puta vas i slušajte ono što ona govori.

Muškarci se ne ponašaju kao džentlmeni

Ovo je pomalo zbunjujuće područje, jer žene žele da ih muškarci tretiraju kao ravnopravne osobe, ali žele i da ih tretiraju kao žene. Uvijek je lijepo kada muškarac plati račun ili se pobrine da osoba s kojom je bio na ljubavnom sastanku sigurno stigne kući. Iako se čini staromodnim, mnogo žena širom svijeta smatra da je važno da li izlaze sa džentlmenom ili ne.

Muškarci ne preuzimaju inicijativu

Koliko ste samo puta rekli "Ne znam gdje bi mogli otići" ili "Radit ćemo što god ti želiš". Ako ste pozvali ženu da izađe sa vama, najbolje je da ponudite nekoliko zabavnih i kreativnih prijedloga i zamolite je da izabere jedan. Preuzimanje inicijative ne podrazumijeva da muškarac treba naručivati jelo za ženu u restoranu ili naređivati ženi, već da može biti zavodljiv i direktan, i dati joj do znanja da fenomenalno izgleda ili da je žarko želi poljubiti.

Muškarci obećaju da će nazvati i nikada to ne učine

Nije iznenađujuće da većini žena smeta kada muškarac šalje signale da će se ljubavni sastanak sigurno ponoviti i na kraju se ipak ne javi i nestane. Zato je najbolje da na kraju večeri kažete: "Bilo mi je drago što smo se upoznali. Laku noć." Nemojte glumiti da ćete sve ponoviti ako u stvarnosti ne mislite to učiniti. Ukoliko ste sa jednom osobom već otišli na nekoliko ljubavnih sastanaka, ali niste osjetili ljubavnu iskricu, najbolje je biti iskren. Zapamtite da je komunikacija najvažnija kada su u pitanju žene.