{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Papučari" dobivaju više seksa

S
6.3.2008. u 16:00
0
0
"Papučari" dobivaju više seksa
0
"Papučari" dobivaju više seksa
Iako američki muževi i dalje odbijaju učestvovati u kućanskim poslovima i u brizi djece, oni nisu tolike lijenčine kao nekad, objavio je američki internet portal Yahoo!. Prosječni američki otac sve više ustaje sa kauča i uključuje se u kućanske aktivnosti kako bi se to isplatilo redovnijim seksom, rezultati su novih psiholoških istraživanja.
Jedno od istraživanja organizacije pod nazivom Council on Contemporary Families je pokazalo da se angažovanost i doprinos muškaraca kućanskim poslovima udvostručio u zadnjih četrdeset godina, a drugo istraživanje je pokazalo da se utrostručilo vrijeme koje očevi provode sa svojom djecom.

Muževi su se počeli aktivnije uključivati u kućanske aktivnosti otkako su oba partnera zaposleni i rade puno radno vrijeme. Iako muškarac i žena i dalje nisu jednaki, pravila igre su se nepovratno izmijenila, rezultat je istraživanja.

“Ako suprug pomaže supruzi, njoj to automatski znači da je njemu istinski stalo do nje te da je ne tretira kao sluškinju”, izjavio je Joshua Coleman, psiholog iz San Franciska. Dodao je i da ako je žena pod stresom jer je nered u kući, a suprug sjedi na kauču, ne čineći ništa kako bi pomogao, takva situacija supruzi neće vratiti dobro raspoloženje.

Istraživanja su pokazala da muškarci više učestvuju u kućanskim poslovima ako njihove supruge rade duže od njih, zarađuju više novca i više su obrazovane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: