{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorene osobe su srcolomci: I u braku mogu varati bez grižnje savjesti

1.2.2014. u 17:35
13
73
Otvorene osobe su srcolomci: I u braku mogu varati bez grižnje savjesti
13
Otvorene osobe su srcolomci: I u braku mogu varati bez grižnje savjesti
Možda su vaša srodna duša i životna partija koju ne trebate propustiti, ali otvorene i zabavne osobe će vam vjerovatno slomiti srce.
Prema novom istraživanju američkih eksperta, čak iako su braku i pouzdane, otvorene osobe su sposobne da varaju bez grižnje savjesti.

"Većina ljudi koji teže dugim vezama smatraju kako su otvorene osobe odlični supružnici jer imaju pozitivne emocije i zabavljaju ljude okolo sebe. One su društvene i zabavne, no studija pokazuje kako su ove osobe sklone i aferama. To su tipovi osoba koje su više narcisoidne", rekao je dr. Nicholas Holtzman sa Georgia Southern Univerziteta koji je vođa studije.

On savjetuje osobama koje teže dužim vezama da se spoje s onima koji su samosvjesni i dragi jer oni su iskreniji, skromniji i manje je vjerovatno da će imati izlete za jednu noć.

Profesor je ispitao 1.000 Amerikanca i Indijaca oba spola. Intervjuisao je partnere, bivše partnere i njihove prijatelje kako bi saznao što više o njihovom ponašanju. Otkrio je kako osobe koje su otvorene, previše zabavne i društvene najčešće varaju svoje partnere.

"Otvorenost može biti predispozicija da osobe budu u kratkim i dugim vezama istovremeno što vodi do nevjere", dodao je Holtzman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: