Ne tražite je, G tačka ne postoji!

S
Sarajevo-x.com
3.1.2010. u 22:45
0
27
Ne tražite je, G tačka ne postoji!
0
Ne tražite je, G tačka ne postoji!
Decenijama su muškarci su "lutali" krevetima pokušavajući pronaći tačku G, erogenu zonu čijim dodirivanjem ženu mogu lansirati seksualnu orbitu.
Međutim, veliko istraživanje u Britaniji pokazalo je da su vjerovatno tragali uzalud. Istraživači su otkrili da ne postoje dokazi postojanja tačke zadovoljstva i da je moguće da ne postoji izvan umova žena pod utjecajem magazina i seks terapeuta, prenosi Daily Mail.

Prema dosadašnjim pretpostavkama tačka G je skupina nervnih završetaka koju neke žene imaju, a druge ne. Ako je partner aktivira posebnom tehnikom, ženi može pružiti veliko seksualno zadovoljstvo.

Seks terapeuti napravili su karijere govoreći ženama kako mogu povećati tačku G jedući pravilno ili radeći više vježbi.

Ipak, studija provedena nad 1.800 žena na King's Collegeu u Londonu rezultirala je sumnjom u postojanje misterizne tačke zadovoljstva.

Jedan od autora studije, Tim Spector, profesor genetičke epidemiologije rekao je da se žene mogu raspravljati da li je G tačka uslovljena dietom ili vježbanjem, ali u stvarnosti je nemoguće pronaći prave dokaze.

"Ovo je ubjedljivo najveće istraživanje i pokazuje da je ideja o G tački subjektivna", rekao je Spector.

Andrea Burri, drugi autor studije, je rekla da je zabrinuta zbog žena koje su sebe smatrale nejadnakim i "podbačajem", jer nemaju G tačku.

Studija je provedena nad 1.804 žene između 23 i 83 godine. Sve su bile jednojajčane i dvojajčane blizankinje. Dok identični blizanci imaju sve jednake gene, dvojajčani imaju samo polovinu.

Ako G tačka postoji, očekivati je da je obje identične blizanke imaju. Međutim, u slučajevima gdje je jedna sestra tvrdila da ima tačku G, kod druge nisu pronađeni takvi odgovori.

Oko 56 posto žena tvrdilo je da ima tačku G i radi se o mlađim i seksualno aktivnijim osobama.

Gedis Grudzinskas, ginekolog iz londoske Bridge bolnice rekao je da studija pokazuje razliku između popularne nauke i biologije i anatomije.

Idejo o tački G popularizovana je od seksologinje Beverly Whipple u New Jerseyju 1981. godine. Ime je dobila po njemačkom ginekologu Ernstu Grafenbergu koji je tvrdio da je otkrio još 1951. godine.


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: