Ipak (ne)vole plavuše!
0

Muškarci žele brinetu plavih očiju koja nosi veličinu 42

Sarajevo-x.com
Sredinom prošlog stoljeća legendarna glumica i seks simbol Marylin Monroe izjavila je da muškarci više vole plavuše. Možda će se neki i složiti, ali ako je suditi prema rezultatima novog istraživanja, to je daleko od istine.

Studija je pokazala da muškarci ustvari preferiraju brinete. Društvena mreža Badoo anketirala je 2.000 muškaraca kako bi otkrila šta ih najviše privlači kod žena.

Skoro 60 posto ispitanika odgovorilo je da su im od plavuša, ipak, draže tamnokose djevojke. Trećina svih ispitanika, odnosno 33,1 posto smatra da su brinete najatraktivnije, a njih 28,6 posto voli crnke.

Muškarci koji zaista preferiraju plavuše čine samo 29,5 posto glasova, dok su crvenokose najmanje popularne. Samo 8,8 posto muškaraca smatra da su žene sa crvenom kosom privlačne.

Vijest koja će obradovati pripadnice ljepšeg spola, koje provode čitav život na dijetama, je da muškarci ne preferiraju žene sa manekenskom figurom. Većina ispitanika, njih 38,8 posto, smatra da "savršene" žene nose veličinu 40 i 42. Žene sa još izraženijim oblinama su na drugom mjestu, dok su "mršavice" tek treće.

Kada je u pitanju boja očiju, plava je ubjedljivo na prvom mjestu. Čak 40,2 posto ispitanika preferira plave oči. Smeđe su na drugom, a zelena na trećem mjestu.

Badoo je istraživanje proveo u Francuskoj, Španiji, Italiji, SAD i Brazilu. Samo su Francuzi rekli da preferiraju mršavije žene, a najviše su iznenadili njihovi afiniteti prema boji kose jer plava ni u jednoj od zemalja nije bila popularna.