Naučili od očeva
0

Muškarci ne pamte detalje koji znače ženama

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Istraživanje napravljeno u Velikoj Britaniji pokazuje da milioni muškaraca nemaju pojma koji broj odjeće njihove partnerice nose, koja im je boja očiju te kada su rođene. Njihova nepažnja za sitne detalje koji ženama toliko znače može dovesti u krajnjoj liniji i do raskida veze, tvrde stručnjaci koji izučavaju veze.

Studija je obuhvatila 2.000 muškaraca, koji su dobili zadatak da u parfimeriji izaberu omiljeni miris svoje partnerice. Šest od deset muškaraca smatralo je da u potpunosti poznaje svoju ljepšu polovicu.

Međutim, rezultati istraživanja su bili poražavajući. Naime, 12 posto muškaraca nisu znali koje su boje oči njihovih partnerica, a njih 10 posto nije imalo pojma o datumu rođenja svoje djevojke ili supruge. Jedan od tri muškarca nije znao koji je omiljeni parfem njegove partnerice.

Oko 30 posto muškaraca nije znalo veličinu grudnjaka, a čak 11 posto njih nije imalo predstavu o tome na kojem je radnom mjestu njihova partnerica. Što se tiče imena najbolje prijateljice, 12 posto muškaraca pokazalo se kao totalna neznalica.

Kroz istraživanje je otkriveno da je 27 posto njih svojim partnericama kupilo odjeću pogrešne veličine, što je u većini slučajeva završavalo raspravama i svađama.

Muškarci su priznali da je obrnuta situacija, stvari bi bile skroz drugačije. I oni su svjesni toga da bi žene na ovakvim testovima pokazale besprijekorno znanje o partneru.

"Muškarci su toliko drugačiji od žena. Ne radi se o jednom muškarcu između njih 100, nego o mnogo većem broju. Ukoliko žene žele da oni zapamte neke detalje moraju biti uporne u tome da ih podsjećaju na ono što im je važno", rekla je za Daily Mail Francine Kaye, stručnjak za muško-ženske odnose.

Stručnjaci za veze kažu da je takvo razmišljanje odnosno nerazmišljanje, povezano sa njihovim očevima jer ih nisu naučili da o tome vode računa.