{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Menopauza smanjuje želju za seksom

S
17.8.2007. u 08:35
0
0
Menopauza smanjuje želju za seksom
0
Menopauza smanjuje želju za seksom
Stupanjem u menopauzu, seksualni život žena i njihovih partnera može da izgubi na kvalitetu i kvanititetu. Ove podatke potvrdila je studija u kojoj je oko 50% ispitanih žena izjavilo da su, ulaskom u klimakterij, izgubile želju za seksom.
Studija je rađena u organizaciji udruženja "Red Hot Mamas“. Skoro 46% svih ispitanica kazalo je da, otkako su u menopauzi, samo jednom mjesečno imaju seksualni odnos, a vjeruju da ta činjenica škodi njihovoj ljubavnoj vezi.

"Žene tokom menopauze imaju smanjenu seksualnu aktivnost, a to znatno utječe na njihov ljubavni odnos. Tokom našeg istraživanja postalo je jasno da žene u menopauzi više vole ići u kupovinu nego imati seks“, izjavila je u telefonskom intervjuu za Reuters, Karen Giblin, osnivačica udruženja "Red Hot Mamas“.

Studija je obuhvatila 1.000 žena starijih od 35 godina. Giblin je dodala da bi i muškarci trebali biti podjednako, kao i žene, uključeni u programe edukacije o menopauzi kako bi shvatili promjene raspoloženja kod svojih partnerica i gubitak želje za seksom.

Tajna zdravog tijela

17.08.2007. u 12:10

Revolucionarne igračke

17.08.2007. u 08:08
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: