Ljubav i veze
0

Mali savjeti djevojkama kako da nađu savršenog dečka

Sarajevo-x.com
Zašto je sve više single djevojaka? Da li je sada teško pronaći momka koji bi vam odgovarao? Postoje mali trikovi koje nam nudi Cosmopolitan, a koji će djevojkama pomoći da nađu dečka svojih snova.
  1. Vodite računa kako se odijevate.

Nije istina da muškarci vole da vide sve otkriveno. Ovo su stereotipi i ukoliko mislite na ovaj način privući momka na duže staze, vrlo su vam male šanse. Glavno modno pravilo vam nalaže da, ukoliko imate krtku minicu, nije prigodan dekolte i obrnuto. Uostalom i u potrazi za momkom važi pravilo da nakon što vas pogledaju vi ne želite da oni imaju mišljenje da ste tu samo za posmatranje.

  1. Budite dostupne i nedostupne.

Ovo znači da ne morate nužno nasrtati na svakog momka koji vam se čini privlačan. U isto vrijeme nemojte glumiti da ste "ledene kraljice" kada vam priđe neko zanimljiv.

  1. Neka su vam ukusi drugačiji.

Kada ste u društvu momka koji vam se dopada, ne morate se smijati svim njegovim šalama, pogotovo ako ne mislite da su posebno duhovite. Ne morate da volite sve što on voli. Naprotiv, budite svoje i uvijek svoje. Vi imate nešto što se razlikuje od drugih žena i on će vas po tome i zapaziti. Naravno, ne morate se truditi da kontrirate svemu, ali je bitno da ne mijenjate svoje mišljenje zbog nekoga.

  1. Zaboravite prošlost.

Niko ne voli da se druži sa osobama koje opterećuje prošlost, a pogotovo ne ljubavni problem iz davnih dana. Nisu svi muškarci isti i vaša trauma sa bivšim momkom nema veze sa novom simpatijom.

  1. Više se smijte.

Ne morate se vještački smijate postoji toliko razloga za smijeh, ali poruka je da ništa nije tako odbojno kao osoba koju ništa ne zabavlja. Ipak, ne treba se stalno kikotati bez razloga jer tako djelujete tupasto i površno. Jedan osmijeh zna biti veliki most od srca ka srcu.

  1. Vodite računa o svojim potrebama.

Na neki način budite malo sebične. Vodite računa da su vaše potrebe ispunjenje, da ste odgledale svoju omiljenu seriju, pročitale omiljenu knjigu, otišle na predstavu ili u teretanu. Vi morate biti zadovoljni sobom da biste nekom bili privlačni. Ukoliko vas neko pozove na neki događaj ne mora značiti da cijeli život morate odgoditi da biste bili sa tom osobom. Radije se igrajte i pronađite kompromis u vezi s vremenom.

  1. Preuzmite inicijativu.

Mentalitet muškaraca je uglavnom takav da oni žele osvajati. Međutim, mali znak koji će ga privući da misli o vama nije na odmet. Ukoliko već imate njegov broj, nije kraj svijeta ako mu pošaljete SMS ili možda email. Ovo će mu dati znak da krene ili da ipak ne krene. Uglavnom, nemate razlog da čekate, mnogo veza je započeto inicijativom djevojaka.