{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako vikend učiniti romantičnijim?

S
29.5.2009. u 21:31
0
4
Kako vikend učiniti romantičnijim?
0
Kako vikend učiniti romantičnijim?
Iako označava kraj radne sedmice, petak nikad nije bio previše romantičan. Nakon što obiđemo krug koji počne u ponedjeljak, a pritom nestrpljivo čekamo vikend, povremeno steknemo osjećaj da gubimo dragocjeno vrijeme u kojem možemo biti zajedno sa svojim partnerom. Ipak, petak popodne možete provesti planirajući jednu od sljedećih aktivnosti koje će vašu vezu učiniti svježom, a vas dvoje bližim.
Film u krevetu

Nema boljeg načina da si date oduška nego da za vikend ostanete kući i umjesto da film pogledate u nekom od kina, priuštite sebi i partneru romantičnu večer u krevetu. Prisjetite se koje ste filmove poželjeli pogledati i podignite neki od njih, a najbolji dio cijele večeri ili dana je privatnost koju imate te tako možete uživati bez da vas neko ometa. Također, ovo je i jeftinija verzija, a sačuvat ćete i živce zbog eventualnih gužvi u saobraćaju.

Kuhajte zajedno

Još jedan od načina da učvrstite svoju vezu je kroz zajedničke aktivnosti kao što je kuhanje obroka. Uopšte nije važno šta ćete kuhati, osnovni cilj je da se riješite rutine u koju svaka veza može upasti. Radeći nešto drugačije otjerat ćete stres i dosadu. Zato umjesto da odete van na večeru, zavrnite rukave i skuhajte je sami i ne brinite se ako niste eksperti.

Zajedno počistite kuću

Nova studija pokazala je da udate žene mnogo više rade od onih koje su same, a neke idu tako daleko da za to krive svoje muževe. Promijenite to i jedan vikend posvetite zajedničkom čišćenju. Pustite omiljenu muziku i sredstva za higijenu u ruke.

Čitanje knjige

Nekima će odmah zazvučati dosadno, ali kada dugo imate želju da pročitate neku dobru knjigu, a za to nikako da nađete vremena, odredite jedan period za vikend koji ćete oboje posvetiti tome. Čitanje će vas smiriti i povećati vam koncentraciju. Odmaranje jedno uz drugo sa zanimljivim štivom u rukama odlično je za povezivanje parova. Probajte pa sudite.

"Fitnes sastanak"

Zbog napornog rada u toku sedmice mnogima je san samo da se za vikend dobro naspavaju i što više izležavaju. Promijenite i tu rutinu i izađite na svjež vazduh. Prošetajte do parka s rukom u ruci i vježbajte zajedno ili iznajmite bicikle i uputite se na višesatnu vožnju. Možete odabrati i jogu ili aerobik, samo je važno da se nijedno ne protivi i da oboje pokušate naći zadovoljstvo u svemu što radite zajedno.

Izađite iz grada

Posjeta planini nudi povratak unutrašnjeg mira i vrijeme koje ćete posvetiti samo jedno drugom. Priroda ima nevjerovatnu moć kojom "ispuni baterije", a boravak kraj vode može biti veoma romantičan. Zato ostavite sve što radite i uživajte što dalje od kuće i posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: