Ljubav i veze
0

Kako se zabavljati sa piscem

Sarajevo-x.com
Na internetu smo za vas pronašli zanimljiva rješenja za što "bezbolnije" zabavljanje sa piscima, imajući na umu njihove rokove, osjetljivost, pravo na privatnost, itd.
Imati razumijevanja za vrijeme pisanja

Važno je razumjeti da kada se zabavljate sa piscem, on zasigurno neće prilagoditi raspored pisanja vašem poslovnom rasporedu. Većina pisaca ima određen dio dana kada pišu. To može biti kasno naveče, rano ujutro, u podne, itd. Za pisce, radi se o navici koja traje veoma dugo, kod ostalih je riječ o bioritmu. Odnosite se prema rasporedu njegovog rada i pisanja, kao što se odnosite prema vlastitom rasporedu rada.

Poštovati privatnost

Izuzetno bitno je poštovati privatnost pisca. I u slučajevima kada ste izuzetno bliski sa piscem, važno je imati na umu da često piščev rad ne možete vidjeti dok on ne bude lektorisan i spreman za objavljivanje. Ne treba ga tjerati da vam pokaže rad prije nego što je sam spreman pokazati vam ga.

Biti spreman na neočekivane sastanke

Imati želju i biti spreman ići na neobične sastanke je nešto što se svakako očekuje iz veze sa piscem. Ne budite previše iznenađeni ako sastanak s vama pisac isplanira do u tančine i odvede vas na najneočekivanija mjesta. Ne iznenadite se ako vam partner dogovori sastanak na vrhu najvisočijeg nebodera u gradu, na čamcu u jezeru, udaljenom tri sata od vašeg grada, u knjižari, na sajmu namještaja i sl.



Imati na umu piščeve rokove

Pisci često imaju striktne rokove za predaju radova. Kada se zabavljate sa piscem, zabavljate se i sa njegovim rokovima. Imajte razumijevanja da će se desiti da vam nekad otkaže sastanak u posljednjoj minuti, ili da nije u mogućnosti vidjeti se s vama cijelu sedmicu.