{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgledajte mlađe zahvaljujući seksu

S
6.6.2007. u 09:54
0
0
Izgledajte mlađe zahvaljujući seksu
0
Izgledajte mlađe zahvaljujući seksu
Šta kada bi vam neko rekao da vas, radeći ono što volite i u čemu uživate, može učiniti deset godina mlađim? Ne biste vjerovali?! U redu, naše je da vam kažemo gdje i kako, a na vama da probate.
Studijom, koja je trajala deset godina, utvrđeno je da će vas seks triput sedmično održavati mlađima i do deset godina nego li prosječnu odraslu osobu. Ovo tvrdi voditelj studije dr. David Weeks, neuropsiholog iz bolnice "Royal Edinburgh".

"Užitak koji dolazi od seksa je krucijalni faktor za očuvanje mladosti. Čini nas sretnijima i proizvodi hemikalije koje nam govore da smo sretni", objašnjava dr. Weeks.

Prema njegovim nalazima, oko 25 procenata mladalačkog izgleda kod neke osobe dolazi iz genetike, dok ostalih 75 procenata je bihevioralnog karaktera, gdje je seksualna aktivnost jedna od osnovnih vježbi zdravog tijela i duha.

Ipak, to ne znači da krenete u promiskuitetne pohode umjesto po kremu za lice. Naprotiv, studija je pokazala da je seks imao utjecaj samo na osobe koje su u kvalitetnim i iskrenim ljubavnim vezama.

I tako, zgrabite nekog sebi posebnog i počnite skidati godine sa lica, tako što ćete skidati odjeću jedno s drugog. Zar to nije odlično, kure za lice kojima nikome nisu mrske i koje su besplatne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: