|

Hrana za bolji seksualni život

Hrana za bolji seksualni život
0
S
Sarajevo-x.com
23.10.2007. u 12:46
0
komentara
0

dijeljenja
Hrana za bolji seksualni život
Bilo da se radi o godinama koje su ostavile traga na tijelu ili o nedovoljno aktivnom tijelu, o lošoj ishrani, stresnom životu – svi nabrojani faktori, kako na svakodnevni, tako utječu i na seksualni život. Taj veoma bitan segment života može se poboljšati, a jedan od načina jeste prava hrana.
Vitamin C dodatno će intenzivirati vaše zadovoljstvo tokom seksualnog čina. Pored svih drugih zdravstvenih beneficija, vitamin C je, kada je poboljšanje seksualnog života kod muškaraca u pitanju, od iznimnog značaja jer može pojačati njihovu istrajnost tokom seksualnog čina što shodno tomu, poboljšava i seksualni život žene, odnosno partnerice.

Orasi su bogati vitaminom B3 koji je odličan za fizičku ljepotu, emotivnu stabilnost i energiju. Energiju koju dobijate iz oraha možete iskoristiti za seks. Vitamin B3 pospješuje protok krvi u tijelu, kontroliše nivo šećera u krvi i smiruje vaš nervni sistem.

Zamijenite svoju redovnu čašu mlijeka, čašom sojinog mlijeka koje je bogato vitaminom B potrebnim za dobro funkcionisanje srca. Soja je posebno dobra za žene jer reguliše nivo estrogena u tijelu i pojačava vlažnost vagine tokom seksualnog čina.

Fafarone nisu samo odličan dodatak jelima, one pospješuju cirkulaciju krvi i stimuliraju nervne završetke što rezultira intenzivnijim seksualnim zadovoljstvom.

Riba bi bila odlična zamjena za vašu redovnu porciju teletine. Naime, riba koja je osnovni izvor Omega 3 masti trebala bi biti jednom sedmično na vašem stolu jer Omega 3 pospješuje funkcionalnost mozga, reguliše holesterol u krvi i cirkulaciju, a kada se osjećate bolje, vaš seksualni život će se pretvoriti u svakodnevno zadovoljstvo. Naučno je dokazano da je riba odlična hrana za depresivne jer ublažava osjećaj depresije koja je osnovna prepreka za dobar seks.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.