Ljubav i veze
14

Gospodin Savršeni ne postoji, ne tražite ga

Sarajevo-x.com
Anketa koja je urađena sa 2.000 žena pokazala je da nijedna od njih nije našla muškarca kojim je u potpunosti zadovoljna i da Gospodin savršeni ne postoji.

Kompanija Remington uradila je anketu, kako bi otkrili u kojoj mjeri su ispunjena ženska očekivanja kada su u pitanju muškarci i otkrili su da muškarci ispune samo 69 posto očekivanja, prenosi Daily Mail.

Ispitivane žene nabrojale su stotine mana koje upoznaju kroz zajednički život sa partnerom. U najčešće "muške grijehove" spadaju nesposobnost da obavljaju više poslova odjednom, način na koji voze i nedovoljan trud oko prijatelja svoje partnerice. Ostavljanje otvorenih vrata toaleta, previše gledanja sporta i slabija higijena su također na listi.

Marketinška direktorica Remingtona, koja je obavila istraživanje, Nikki McReynolds rekla je da su žene itekako svjesne nedostataka svojih partnera i da nemaju nikakve iluzije.

"Žene su realne u vezi s tim šta očekuju od svog partnera. Također su svjesne svih njihovih nedostataka i nemaju tendenciju da zatvore oči pred nedostacima. Postoje ponašanja muškaraca koja im nikad ne promaknu", rekla je McReynolds.

Trećina žena rekla je da će zažmiriti na činjenicu da im partner previše gleda sport na TV-u ukoliko ih poslušaju u nečemu. Odjeća razbacana po podu se također može tolerisati ukoliko i žena nije pretjerano uredna. Još jedna mana je ukoliko je muškarac "mamin sin".

Kada su upitane kakav bi bio savršen muškarac, većina žena je navela da žele muškarca koji je dobra osoba sa smislom za humor i lijepo izgleda.