|

Ginekolozi upozorili žene: Ne koristite električnu četkicu za zube kao seks igračku

Ginekolozi upozorili žene: Ne koristite električnu četkicu za zube kao seks igračku
94
M. N.
14.11.2019. u 22:58
66
komentara
94

dijeljenja
Ginekolozi upozorili žene: Ne koristite električnu četkicu za zube kao seks igračku Foto: Shutterstock
Britanski ginekolozi upozorili su žene da ne koriste električnu četkicu za zube kao seks igračku jer se mogu njom povrijediti.
Priče ljudi koji se samozadovoljavanju raznim vibrirajućim uređajima česte se na društvenim mrežama i forumima, a eksperti upozoravaju da oni nisu namijenjeni za tu upotrebu jer mogu uzrokovati posjekotine ili druge povrede.

"Novi trend" može uzrokovati oštećenje osjetljive kože okolo genitalija i nije higijenski.

Ginekolog dr. Anne Henderson upozorila je da oblik i struktura četkice za zube, misleći na dio koji se koristi, može nanijeti povrede i uzrokovati traumu na području vulve posebno klitorisu.

Žene na Redditu razmijenile su anonimno iskustva o korištenju električne četkice za zube u svrhu samozadovoljavanja navodeći kako posebno koriste dio četkice kojom inače peru zube, ali nekada i dršku.

"Drška je pogrešnog oblika, a sami dio četkice kojom perete zube postavlja pitanje čistoće i kontaminacije. Koristite igračke za seks koje su proizvedene u tu svrhu i koje se mogu kupiti za manje od šest eura putem interneta", istakla je.

Dr. Jen Gunter iz Californije ranije je na Twitteru upozorila žene da ne stavljaju čehna bijelog luka u vaginu kako bi spriječile gljivičnu infekcije jer time čine sasvim suprotno - dovode se u rizik da dobiju bakterijsku infekciju.

"Bakterija iz tla može biti patogena, odnosno loša za tijelo. Zbog toga čistimo rane. Ukoliko imate gljivičnu infekciju ta bakterija vam može samo pogoršati situaciju", kazala je Gunter.

Britanski ženski magazin "Marie Clarie" morao je povući članak u kojem sugerišu ženama da stave peršun u vaginu ukoliko žele odgoditi menstruaciju. Magazin se izvinio čitateljima navodeći da je to bila obmana, a dobili su i brojne kritike stručnjaka.

"Postoji samo nekoliko stvari koje trebaju ući u vaginu, a povrće nije jedna od njih. Za sve se treba konsultovati s ginekologom", kazala je dr. Sheila Newman.
Prijavi grešku


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...