Potrebe tržišta
0

Francuzima najveći, Grcima najmanji kondomi

Sarajevo-x.com
Ako je suditi prema odgovorima koje su dali ispitanici u studiji provedenoj širom Evrope, Francuzi su ti kojima trebaju najveći kondomi, dok Grci kupuju one nešto manje.

Istraživanje koje je proveo njemački Institute of Condom Consultancy, sa sjedištem u Singenu, obuhvatalo je odgovore 10.500 muškaraca u 25 evropskih zemalja koji su zamoljeni da izmjere svoj penis i upišu broj u bazu podataka.

Kako saznaje Reuters, Francuzi su u prosjeku tvrdili da trebaju 15,48 cm duge kondome, što je oko tri centimetra duže nego, recimo, kod Grka.

Direktor Instituta Jan Vinzenz Krause izjavio je u petak da su ovi podaci prikupljeni u periodu od osam mjeseci, ali nije želio komentarisati koliko su muškarci iz Francuske zaista bili iskreni.

Anketa je imala za cilj edukaciju mladih o važnosti efektivne kontracepcije, a Institut nudi i savjete o veličini kondoma i svake godine organizuje sajam "Pimp Your Condom" kako bi se mladi, a prvenstveno tinejdžeri, obrazovali o spolno prenosivim bolestima.

Krause je od ranije poznat po inovaciji - spreju koji se poprska po kondomu kako bi ovaj savršeno pristajao. Ipak, taj projekat još uvijek nije zaživio.