U dobru i zlu
599

Fotografije para koji je u braku 47 godina postale viralne i primjer istinske ljubavi

Klix.ba
Fotografije para koji je u braku 47 godina i koji je dva puta pobijedio karcinom, postale su viralne i primjer istinske ljubavi. Ljubav između 70-godišnjeg Marvina Brewingtona i 67-godišnje Wande Berwington fotoaparatom je ovjekovječila njihova kćerka Amber Robinson, koja se bavi fotografisanjem vjenčanja.

Na Instagramu su oduševile više od 7.000 ljudi.

“I never dreamed of my wedding... only dreamed of a beautiful marriage.” In this wonderful creative industry that I worked in, I focus so much on providing couple hours with a day of beautiful photography. To be honest, rarely do I stop to think about the day, weeks, months or years that follow a wedding day. So today I share with you what those years after can look like when true love exists. These are my parents: married for 47 years, they have triumphed over cancer...twice. Have raised two successful daughters. They have been poor together and rich together. They have fed, sheltered, and advised countless lost souls. They love with out expectation and give freely, whatever it is they have to offer. I am SO proud to call them Mom and Dad. They are the epitome of where I strive to be in my own marriage and a constant reminder that a wedding is only a day, but a marriage is forever. If you are one of the millions in love, or maybe one of the millions of broken-hearted that need a visual reminder that love always endures, I would love for you to share this as a way of letting my mom and dad know, they are an inspiration to anyone who wants, believes, or is in love. . . . . . #imagesbyamberr #raleigh #wedding #photographer #raleighwedding #raleighphotographer #raleighweddingphotographer #anniversary #marriagegoals #marriage #blacklove #growoldtogether #growoldwithme #aarpphoto #silverfox #risingtidesociety #love #truelove #wokeweddingpros #defytheodds #southernnoirweddings #blackweddingphotographers #blackweddingphotographer #blackbride1998 #soulsreconnected #happilyeverafter #aftertheaisle #wedclique #bustld #whimsicallywed

A post shared by Images by Amber Robinson (@imagesbyamberr) on

"Da budem iskrena, često nakon vjenčanja razmišljam o danu, sedmicama ili godinama koje slijede nakon vjenčanja. Zato danas s vama dijelim fotografije koje pokazuju kako godine nakon vjenčanja izgledaju kada postoji istinska ljubav. Ovo su moji roditelji, u braku su 47 godina, dva puta su pobijedili rak. Odgojili su dvije kćerke. Zajedno su bili siromašni i bogati. Hranili su, štitili i savjetovali brojne izgubljene duše. Tako sam ponosna što ih nazivam mamom i tatom. Oni su stalni podsjetnik da je vjenčanje samo jedan dan, ali da je brak zauvijek. Ako ste jedan od milion zaljubljenih ili možda jedno od milion slomljenih srca koje treba podsjetnik da je ljubav vječna, voljela bih da ovo podijelite kako bi moji roditelji znali da su inspiracija svima koji žele, vjeruju ili su zaljubljeni", napisala je Robinson.

Fotografkinja je priznala da nije uvijek bila oduševljena zaljubljenošću svojih roditelja te je njoj i njenoj sestri bilo odvratno gledati kako se njihovu roditelji stalno grle i ljube.

"Odrastale smo i uz realnu sliku ljubavi – moj otac ima multiplu sklerozu i dva puta je preživio rak prostate, a majka mu je bila podrška", navela je Robinson.

Marvin i Wanda su se upoznali 1968. godine na Livingstone koledžu u Salisburyju. Marvin je bio fudbalska zvijezda i najveći zavodnik, dok je Wanda bila sramežljiva djevojka iz malog planinskog grada, ali mu je zapela za oko. Vjenčali su se 1970. godine, a zatim 10 godina borili s neplodnošću.