Tabu tema
15

Fetiš na stopala je među najzastupljenijim, ima ga 18 posto heteroseksualnih muškaraca

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iako su fetiši veoma zastupljeni u društvu, na tu temu sprovedeno je veoma malo istraživanja. Zbog toga je dr. Justin Lehmiller istraživanje u kojem je učestvovalo 4.000 Amerikanaca fokusirao na temu fetiša na stopala.

Među najzastupljenijim fetišima je fetiš na stopala. Ipak, istraživanje koje je proveo Lehmiller pokazalo je da postoje razlike među osobama koje imaju ovaj fetiš. Dok jedne stopala vizuelno uzbuđuju, druge uzbuđuje miris ili zamisao da dodiruju ili ližu stopala, dok nekolicina ispitanih tvrdi da ih najviše uzbuđuje kada neko gazi po njima.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Prema statistici 5 posto heteroseksualnih žena ima neki vid fetiša na stopala, 18 posto heteroseksualnih muškaraca ima neki vid fetiša na stopala, 11 posto lezbejki i biseksualnih žena ima neki vid fetiša na stopala, 21 posto homoseksualaca i biseksualaca ima neki vid fetiša na stopala.

Iako su fetiši još uvijek tabu tema u društvu, doktor Lehmiller smatra da ni u kom slučaju nisu mentalna bolest. Ukoliko nađete osobu koja će pristati na ispunjavanje vaših fetiša onda ovo može biti savršen dodatak koji će začiniti vaš ljubavni i seksualni život.