Amerikanac zbog demencije zaboravio suprugu pa je ponovo zaprosio i oženio se njom

Amerikanac zbog demencije zaboravio suprugu pa je ponovo zaprosio i oženio se njom
70
L. K.
23.8.2019. u 20:14
17
komentara
70

dijeljenja
Amerikanac zbog demencije zaboravio suprugu pa je ponovo zaprosio i oženio se njom
Bill Duncan i njegova supruga Anne zajedno su već 18 godina, a vjenčali su se 2007. godine u SAD-u. Međutim, Bill je zbog demencije zaboravio važne momente i činjenice iz života, između ostalog i činjenicu da mu je Anne supruga, zbog čega su ponovo organizovali vjenčanje, prenosi Independent.
Ovaj 71-godišnjak i njegova dvije godine mlađa supruga bili su u braku 12 godina kada se njegova demencija pogoršala toliko da se nije mogao sjetiti da se vjenčao s Anne te je mislio da mu je ona samo djevojka.

"Bili smo na jednom vjenčanju početkom mjeseca te je ta posjeta posebno ganula Billa koji se u jednom trenutku okrenuo i rekao mi da želi biti sa mnom zauvijek. Pitao me kada ćemo zajedno prošetati do oltara, mislila sam da je na momenat zaboravio na naše vjenčanje, ali je sutradan ponovio isto pitanje", ispričala je Anne.Bill nije odustao, svaki dan ju je iznova pitao da li se želi udati te je Anne odlučila ponovo obući bijelu haljinu i reći sudbonosno da ljubavi svog života. Prijateljice su joj pomogle da uredi dvorište i napravi vjenčanu tortu, a u izboru nove vjenčanice pomogla joj je kćerka Andrea.

"Obnovili smo zavjete okruženi prijateljima i porodicom te smo dodali neke detalje zbog kojih je cijeli doživljaj bio mnogo posebniji za Billa. Bio je to prelijep dan, bili smo okruženi prijateljima u našem divnom dvorištu, što je cijelu stvar činilo savršenom", kaže Anne.

Par se upoznao 2001. godine kada je Bill nastupao kao mađioničar u Aberdeenu. Demencija mu je dijagnosticirana devet godina kasnije, a Anne ga nikad nije napustila te se od početka bezuslovno i nesebično brine o njemu."Teško je naviknuti se na život s demencijom, kako za oboljelog tako i za porodicu i partnera. Ali mi uvijek tražimo načine da uživamo. Oduvijek je bio divan, ali otkako smo se ponovo vjenčali posebno je pažljiv, stalno me grli i ljubi", kaže Anne koja dodaje kako je njen muž od uspostavljanja dijagnoze imao momente u kojima se potpuno udaljavao te joj pažnja izrazito godi.

Priču je zaključila kazavši kako je Bill divan čovjek koji oduvijek uljepšava živote mnogih ljudi, a pogotovo njen.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...