Promo
101

Uz Oriflame do luksuznih svjetskih destinacija

Izvor: Oriflame
Pored široke palete visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda, Oriflame nudi i jedinstvenu poslovnu priliku koja vam omogućava da započnete vlastito poslovanje.

Oriflame je jedna od vodećih kozmetičkih kompanija direktne prodaje. Kako širite vaše poslovanje, pored ostalih benefita, dobijate priliku da se kvalifikujete za međunarodna putovanja i prisustvujete Oriflame konferencijama. Ovo je odlična prilika da s Oriflameom otputujete na predivne destinacije, gdje odsjedate u ekskluzivnom smještaju i dio ste jedinstvenih aktivnosti. To je prilika da se upoznate i razmijenite iskustva s kolegama na visokim statusima koji dolaze iz raznih krajeva svijeta i zajedno slavite dostignuća, prisustvujete na naprednim obukama, uživate u jedinstvenim programima, događajima i atrakcijama, kao i uživate na ekskluzivnim gala večerama.

Destinacija ovih konferencija može biti bilo gdje u svijetu. Oriflame Safirna Direktorica Željka Bontus proputovala je brojne svjetske destinacije zahvaljujući kompaniji, među kojima su Miami, Australija, Indija, Egipat, Maroko, Tunis i Pariz. Željki smo postavili nekoliko pitanja nakon njenog povratka s ovogodišnje Zlatne konferencije u Monaku.

Šta biste istakli od oficijelnog, a šta od popratnog programa vašeg boravka u Monaku?

"Kada me pitate da izdvojim šta me je najviše dojmilo iz oficijelnog, a šta iz popratnog programa boravka na Oriflame Zlatnoj konferenciji u Monaku, to je kao da treba da se odlučim za nešto iz lijeve ili desne komore srca. A svi znamo da srce u nama otkucava za život. Tako su i moje impresije sa ovog putovanja isprepletene sa, na jednoj strani sjajnim Konferencijskim danom i Gala večerom, a sa druge strane sa Monakom i njegovom istorijom i sadašnjim glamurom, ali i istovremeno nekom spontanom i tihom smirenošću kojom odišu ulice i ljudi u ovom gradu - Kneževini. Na sve to moram dodati još jednu privilegiju ovakvih putovanja, a to je da upravo zahvaljujući njima, srećemo sjajne ljude, poznanike i prijatelje iz našeg svijeta - Oriflame svijeta iz drugih država, sa kojima dijelimo radost posla kojim se bavimo i sa kojima razmjenjujemo pozitivna iskustva i planiramo nove izazove. Zbog toga mi je sa naših putovanja teško nešto izdvojiti, jer sve funkcioniše, otkucava u ritmu sjajnog Oriflame događaja koji živi u svim svojim segmentima", kazala je Željka.

Izvor: Oriflame
Izvor: Oriflame

Šta vas se najviše dojmilo u Monacu i na Francuskoj rivijeri?

"Uvijek se radujem putovanjima u organizaciji Oriflamea, pa tako i ovom u Monako. Moram reći da je sve bilo začinjeno već saznanjem da ćemo posjetiti i Nicu i Kan. Bože, pomislila sam tada, Monako, Nica i Kan, fenomenalno! Znate, malo toga znam reći na francuskom jeziku, ali obožavam tu njegovu melodičnost. Jednostavno uživam u tim romanskim jezičkim melodijama", istakla je Željka, te oduševljeno dodala: "Posjetili smo Nicu koju su osnovali Grci, a gradili i oblikovali Italijani i Francuzi. Zar sama pomisao i nevjerovatni miks tih kultura sami po sebi ne obećavaju? I da, nisam se prevarila. Nica je upravo takva – posebna. Kan, taj grad „Zlatne palme“ i osjećaj da hodate ulicama kojima su prošetale gotovo sve poznate i nepoznate zvijezde filma, pa kolač u slastičarni u koju je obožavala doći i zasladiti se neponovljiva Brižit Bardo. Zatim plaže Azurne obale, u Kanu, ali i Nici i Monaku, a ja obožavam more, njegov miris, njegovo plavetnilo, buru i bonacu... Ne znam, ali za mene je ovo putovanje bilo kao film u kome sam imala važnu ulogu koju sam igrala sa najboljim partnerima pod rediteljskom palicom Oriflamea."

Izvor: Oriflame
Izvor: Oriflame

Jedno od vaših prethodnih putovanja bila je i Dijamantna konferencija u Sidneju, u Australiji. Kakvi su vaši dojmovi iz te daleke zemlje?

"Predivno je usred zime osjetiti ljeto i biti na plažama Pacifika. To je nešto što mi je omogućila Oriflame kompanija sa svojim fenomenalnim prilikama za putovanja kakva samo ova kompanija pruža i uvijek me dodatno motiviše za rast i razvoj poslovanja jer putovanja su moja velika strast. Oriflame destinacije su prekrasne, a ovaj put Dijamantna konferencija je odrzana u Sidneju. Imali smo mnogo slobodnog vremena za obilazak grada i znamenitosti, ali posebnost ovih putovanja su i događaji koje kompanija organizuje. Npr. Konferencijski dan gdje dobijate informacije za posao u jednoj predivnoj atmosferi zajednistva, duha i strasti. Zatim Gala večera uz nezaboravne promocije novih statusa i najuspjesnijih Lidera svijeta ili druženje u luna parku. Oriflame je zakupio cijeli Sidnejski luna park za nas, oko 1000 učesnika konferencije iz cijelog svijeta. Zamislite samo kako je to izgledalo i koliko smo uživali. Ono što me je najviše dojmilo su ljudi. Njihova susretljivost, zatim opuštenost i jednostavnost u svemu što rade. Osjećali smo se jako prijatno tokom cijelog boravka u Sidneju. Tu su naravno i njihove znamenitosti od kojih bi izdvojila Sydney Opera House. Osjetiti je i vidjeti tu arhitekturu izbliza je zaista nešto neprocjenjivo", opisala je direktorica Oriflame-a.

O čemu sanjate?

Iako je sa Oriflameom proputovala mnogo, od Australije i Amerike, pa preko najljepših destinacija Evrope, do Indije i Južnoafričke Republike, Željka i dalje sanja o Oriflame putovanjima. "To su posebno organizovana putovanja koja vas ispune nevjerovatnom energijom, putovanja koja nemaju cijenu, jer ne postoji agencija preko koje možete to doživjeti. Moj veliki san je sa Oriflameom posjetiti London i New York", kazala je ona.

Izvor: Oriflame
Izvor: Oriflame

Šta vas motiviše da razvijate svoj tim i kako mislite da im možete najbolje pomoći i poslužiti im kao uzor?

"Postala sam Oriflame član jer sam htjela kupovati kvalitetne proizvode po nižoj cijeni. Kada sam odlučila graditi biznis, to je bilo radi vrste posla koju Oriflame nudi, ali bio mi je potreban i novac i to je bio moj motiv. Danas sam zahvaljujući Oriflame kompaniji finansijski nezavisna i moj motiv već odavno nije novac. Želim uložiti svoju energiju, znanje i iskustvo u razvoj saradnika, prijatelja i svih onih koji vjeruju da im Oriflame i ja možemo pomoći da ostvare svoje snove. Mislim da je to najbolji način za razvoj novih Oriflame direktora i vjerujem da cu tako biti uzor i njima, ali i Liderima iz moje mreže koji su već nezavisni od mene i koji su i sami uzor svojim saradnicima. Oriflame je kompanija koja pruža ljudima mogućnost da imaju posao koji im obezbjeđuje finansijsku neovisnost i mogućnost da budu zaljubljeni u svoj posao. Zaljubljenost u posao ljude čini sretnima cijeli život i zato bih preporučila svima koji se dvoume da li da započnu svoje poslovanje sa nama, da otklone sve predrasude i da nam se pridruže, jer ovo je posao koji se voli," dodaje Željka.