adidas
0

Uspješno završen prvi Adidas trkački duel

Sponzorirani članak
U četvrtak, 20. jula od 20 časova u Sarajevu, na platou Sarajevo City Center-a, sarajevski trkači, profesionalci i rekreativci, imali su priliku da izađu na adidas trkački duel, i testiraju nove adidas Boos patike.

Najbrži su ovom prilikom osvojili nove adidas patike za trčanje sa revolucionarnom Boost tehnologijom, za postignuto prvo mjesto, zatim za postignuto drugo mjesto takmičari su osvojili majice, a svi ostali učesnici su osvojili utješne adidas nagrade. Osim takmičarskog dijela, u četvrtak su u Sarajevu premijerno predstavljene nove adidas patike za trčanje sa revolucionarnom Boost tehnologijom.

Adidas ove sezone predstavlja nove patike namijenjene za gradske trke. Ove patike za trčanje sadrže revolucionarnu boos tehnologiju sa hiljadu vidljivih energetskih kapsula, koja pruža veći povrat energije u dodiru sa tlom od bilo kojeg standardnog materijala. Inspirisane su i kreirane za trkače koji svaki korak posmatraju kao šansu za istraživanje. Karakteriše ih višenamjenski, agilan i prilagodljiv dizajn koji omogućava trkačima da podnesu sve što gradsko okruženje može da ponudi. Priliku da testiraju ove modele su imali svi učesnici trkačkog duela. Dame su duel trčale u novim adidas PureBoost Xpose patikama posebno kreiranim samo za žene, dok su za muškarce bile pripremljene nove adidas Supernova patike za trčanje.

Na ovom takmičenju svi prisutni su imali priliku da se upoznaju i da trče sa uglednim sarajevskim trkačima, od kojih izdvajamo našu najpopularniju ultramaratonku Sanju Kavaz i našu Irongirl – najbržu ženu iz BiH koja je završila Ironman takmičenje – Selmu Kukić, te Ziyaha Gafića, višestrukog triatlonca. Specijalni gost koji je bio iznenađenje za posjetioce je Igor Yovanovitch, trenutno najbrži polumaratonac u Sarajevu.

Broj učesnika je bio ograničen na 32 muška takmičara, te 32 dame. Svima je pružena prilika da učestvuju, trkaju se sa vrhunskim trkačima i osvoje razne nagrade. Uz brojne posjetioce i medije uspješno je završen prvi adidas trkački duel.

Adidas patike sa Boost tehnologijom možete potražiti u Sport Life prodavnicama i posebnoj brend prodavnici adidas.