{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjetnik zaledio pokrete mora: Skulpture koje su oduševile svijet

5.7.2014. u 17:55
65
6
Umjetnik zaledio pokrete mora: Skulpture koje su oduševile svijet
65
Tridesetjednogodišnji umjetnik Ben Young postao je poznat širom svijeta po svojim skulpturama od stakla koje podsjećaju na pokrete vode.
Young je svoje skulpture napravio ručno, ne uz pomoć kompjutera, raslojavanjem listova svjetlucajućeg stakla i redajući ih jedan na drugi.

"Radim u 2D obliku i sada moram skontati kako da to prebacim u 3D produkt. Volim gledati različite načine koje proizvodi svjetlo unutra stakla. Volim osobine tekućine koje daje staklo. To mi omogućava da se igram sa svjetlom i gledam kako će staklo reagovati", rekao je Young.

Ovaj mladi umjetnik je porijeklom sa Novog Zelanda, a sada živi u Sydneyu u Australiji. Radi sa staklom već 15 godina. Bavi se i izradom čamaca i surfanjem. Inspiriše ga more i savršeni valovi.

Njegovi radovi postali su viralni nakon što je jedan obožavatelj objavio fotografije skulptura na Redditu. Young je rekao kako je bio iznenađen pozitivnim reakcijama i velikom pažnjom.

"Volim način na koji radim i ponosan sam na svoj rad. Motivacija je uvijek na najvećem nivou i imam još mnogo ideja za realizaciju", napisao je Young na svojoj stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: