lifestyle
123

"Umijeće življenja": Učitelj meditacije Swami Jyothirmayah dolazi u Sarajevo

Klix.ba
Duhovni i učitelj meditacije Swami Jyothirmayah će u ponedeljak, 25. januara 2016. godine, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održati radionicu i predavanje "Udahni radost, izdahni stres". Radionica će trajati od 19:00 do 22:00 sata, a ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Događaj organizira udruženje "Umijeće življenja" koje djeluje već 35 godina u više od 150 zemalja svijeta, a u BiH je aktivno duže od 10 godina.

Radionice Swamija Jyothirmayaha su posjećene širom svijeta, kao i u zemljama jugoistočne Evrope, kroz koje prisutne vodi iz stresnog u energizirajuće stanje, koristeći moći daha i jednostavnih vježbi.

Swami Jyothirmayah rođen je 1972. godine kao Sri Joshi Chungath u Trichuriju u indijskoj pokrajini Kerala. Nakon pohađanja radionice Umijeća življenja, a nadahnut životom i djelom Sri Sri Ravi Shankara, osnivača Fondacije Umijeće življenja (The Art of Living Foundation), završio je vrlo opsežan i naporan trening i ubrzo postao Swami Jyothirmayah, svjetski poznati učitelj Umijeća življenja i iscjelitelj.

Umijeće življenja djeluje u BiH po programima i kao dio svjetske fondacije Art of Living koja djeluje kao neprofitna, obrazovna i humanitarna nevladina organizacija u više od 150 zemalja svijeta. Ta fondacija ima i poseban savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću (ECOSOC) Ujedinjenih naroda, a sarađuje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).