lifestyle
30

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije: Novogodišnje slavlje uz sevdalinku

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije za svoje članove je organizovalo skromnu prednovogodišnju svečanost posjetom radionici "Životna pomoć" u Vitkovićima. Bogata trpeza, vedri osmjesi, lijepo druženje, dokaz su da ovim ljudima tako malo treba da budu sretni.

A upravo su u tome svoj doprinos dali i nastavnici OMŠ "Avdo Smailović" koji su u ovom ambijentu priredili i mini koncert pa su članove udruženja pjesmom obradovali nastavnici Medina Turković i Nermin Bukva.

Zajedno sa njima su zapjevali sevdalinke i narodne pjesme i članovi udruženja kojima su učenice goraždanskih srednjih škola, članice Savjeta mreže vijeća učenika, uručile novogodišnje paketiće za koje su atrikle obezbjedile kroz donacije građana, u akciji koja je organizovana u "Dino marketima".

Prodajom svojih proizvoda paketiće je za svoje članove obezbjedilo i Udruženje oboljelih od cerebralne paralize. Simboličnim koncertom nastavnika, OMŠ "Avdo Smailović" zaokružila je i brojne aktivnosti i kalendarsku godinu u kojoj se navršilo 40 godina postojanja ove javne obrazovne ustanove.