Pokriveno klizalište
97

Promo / U Zetri počinje rekreativno klizanje za sve uzraste i generacije

Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Na pokrivenom klizalištu u krugu vanjske piste Zetre u Sarajevu sutra počinje rekreativno klizanje za sve uzraste i generacije.

Klizalište je dimenzija 40X20 metara, pokriveno je montažnim šatorom, uključuje mjesto za presvlačenje klizača, tribine s 50 mjesta, kafe aparat s raznim toplim i hladnim napicima, vrhunskim ozvučenjem i osvjetljenjem za jedinstven zimski ledeni ugođaj, kazali su organizatori.

"Od ove sezone je u funkciji i grijana kafeterija s izvrsnim pogledom na klizalište. Za kvalitet leda se koristi profesionalno vozilo za obradu (Zamboni) tako da je kvalitet leda uvijek na vrhunskom nivou", saopćio je Upravitelj klizališta Ice solution d.o.o.

Ulaz na klizalište je u krugu Zetre, pored autopraonice, prije ulaza na veliki parking, a prodaja karata i iznajmljivanje klizaljki se vrši pri samom ulasku na klizalište.

"Također, vršimo upise u školu hokeja i školu klizanja u organizaciji HK Vukovi Sarajevo. S djecom i klizačima polaznicima rade instruktori i treneri klizanja i hokeja na ledu. Više informacija možete dobiti od osoblja na klizalištu ili na telefon 062 458 318", saopćili su.

Termini za klizanje su petkom od 19:45 do 20:45 sati, subotom od 12 do 14 sati, od 15:30 do 16:30 sati, te od 19:45 do 20:45 sati, a nedjeljom od 12 do 14 sati, od 15:30 do 16:30 te od 19:45 do 20:45 sati.

Kako se navodi, cijena ulaznica za jedan termin iznosi tri KM, a iznajmljivanje klizaljki košta dvije KM. U ponudi su i posebne porodične karte i grupna klizanja.