Spiritualni događaj
476

U Sarajevu obilježen Međunarodni dan joge: Izvedena vježba 108 pozdrava Suncu

Dž. L.
Foto: Pyramid Yoga Fest
Foto: Pyramid Yoga Fest
U prelijepom ambijentu Golf kluba Sarajevo, u organizaciji Pyramid Yoga Festa, danas je obilježen Međunarodni dan joge i prvi dan ljeta.

Oko 200 praktikanata joge iz različitih sarajevskih centara, predvođeni Aidom Ahmić, instruktoricom Asthanga yoge, izveli su vježbu zvanu 108 pozdrava Suncu - spiritualni događaj koji najavljuje novu fazu u našim životima.

"Ovaj događaj upriličili smo kao svojevrsnu najavu prvog festivala joge u BiH koji će biti održan krajem jula. Želja nam je ujediniti ljude, pomoći im da u ovom nevjerovatno brzom i stresnom načinu života pronađu put do sebe i aktiviraju sve svoje predivne resurse kako bi živjeli ispunjeniji život", kaže Sabiha Hadžimuratović osnivačica prvog festivala joge u BiH te organizatorica današnjeg događaja.

Dugogodišnji praktikant joge Bojan Zečević, autor knjige "Dvanaest kuća" koju je na današnjem događaju promovirao Hadžem Hajdarević, izrazio je veliku podršku ideji osnivanja festivala joge.

"Prakticiranje joge promijenilo mi je život i rado sam došao danas ovdje kako bi podržao ideju osnivanja festivala joge u našoj zemlji. Vrijeme je da naša predivna BiH bude poznata i po ljudima koji žele zdravije i ispunjenije živjeti te pronaći mir u nemirnom vremenu", rekao je Zečević.

Događaju je prisustvovao i Enver Hadžiomerspahić, nekadašnji direktor Ars Aevi muzeja suvremene umjetnosti, koji je svirajuci flautu upotpunio atmosferu.