Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Noću piše ovo je spavaća soba, ma dajte malo vise pažnje kad kradete priloge.
Svake godine sam beskucnik 15 dana, odem na more sa prijateljima i spavamo na plazi ili u auto i mijenjamo lokacije, bezveze je placat smjestaje
Koliko malo ljudske solidarnosti u nekim komentarima. Nitko nije lud da zeli biti bez krova nad glavom i spavati na klupi. Ne znam zasto neki misle da imaju pravo suditi nekom tko se nasao u takvoj situaciji ili zbog ceg je do tog doslo. Postoji bezbroj ljudskih sudbina.
Ovo ti je straw man argument. Ne znam nikoga kome smeta da je neko drugi bez krova nad glavom ili da spava na klupi. Ono što ljudima zapravo smeta je da smrde kao gangrena, prljaviji su od životinja, šire zarazne bolesti, agresivno se ponašaju dok traže pare i kad im daš pare, odmah ih potroše na najjeftiniju cugu. Naravno je lako reći da nisu svi beskućnici isti, ali onih pet deset izuzetaka neće nikome promijeniti mišljenje. Ja npr. živim u gradu veličine Sarajeva kroz koji teku dvije rijeke, jaranica mi živi u zgradi pored jedne od njih u mjestu gdje ima udoban prilaz obali. Koliko beskućnika (od dvije tri hiljade registriranih u gradu) misliš da redovno dolazi tu da se okupaju? Da, čak dvojica.
Da naravno, puno je vaznije da osobi koja je uljuljana u svoju sigurnost, slucajno nebi zasmrdio netko ili slucajno da se ne bi malo uzrujao - nego ti ljudi. Toliko o ljudskoj solidarnosti. Samo ja, ja, ja i meni slicni. Cak i ti alkici imaju u pozadini svoju pricu, cak i oni drski i bezobrazni. U nasoj prirodi lezi da prije osudimo i odbacimo, nego da pomognemo i razumjemo. Barem probamo razumjeti. Pogotovo kad su u pitanju drugaciji od nas ili ljudi sa mozda ipak malo manje srece u zivotu. Ne tece svakom med i mlijeko u zivotu, kao sto i nismo svi jednako psihicki jaki. Ponekad se treba upitati sta je ta osoba morala dozivjeti ili proci u zivotu da bi uopce takva postala, da bi do tog uopce doslo.
Vidi da ti beskućnici imaju gdje otići ( http://www.raincityhousing.org/ ) a oni opet spavaju po ulici. Treba drotove rasporediti i čim legne odmah po bubrezima šiljci nula bodova
Kao da nije dovoljno sto nemaju krov nad glavom, pa im jos i bodlje postavljaju ispred objekata, Kanadjanima svaka cast, ja sam licno za to da se ovo dodogradi i na nasim klupama, ako nista mozes to podici ako te kisa uhvati na klupici sa djevojkom.
Baš zamišljam kako bi sa djevojkom sjeo na klupu uz svjesnost da je prije par sati neki ispovraćani, upišani i šugavi beskućnik s tuberkulozom spavao na njoj.
Imaju krov nad glavom samo što to treba imati mozga da neko primijeti. Prva slika ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bolja ova klupa od mog kreveta
Ne seri, da ti je gori krevet od ovog ne bi mogao pisati gluposti po klixu
Zato i pise gluposti. Da je bolji krevet od klupe pisao bi pametno :) Salim se malo, naravno :)
Bas me zanima koliko je ovih skromnih Bosnja pustilo beskucnike da im spavaju ispred vrata. :*) po onom cuskanju na ulici kad traze marku, ne bi se reklo bas puno.
...stara dobra engleska nadmenost...indijci to najbolje znaju...