Od 28. augusta
127

U Konzum i Mercator stižu Zvjerići i podižu svijest o zaštićenim divljim životinjskim vrstama u BiH

Zvjerići
Zvjerići
Zaštita divljih životinja je značajna tema na koju će od 28. augusta posebnu pažnju skrenuti Konzum i Mercator kroz svoj novi dječiji program lojalnosti - Zvjerići.

Ideja je omogućiti mališanima upoznavanje sa divljim žaštićenim životinjama koje žive na području Bosne i Hercegovine kroz igru sa simpatičnim plišanim likovima divljih životinja.

Edukativan i zabavan pristup učinit će da ova tema bude prilagođena mališanima, a ujedno aktuelna i njihovim roditeljama kako bi se dodatno probudila svijest o zaštiti životinjskih vrsta koje žive u našoj zemlji, s posebnim naglaskom na veliki broj zaštićenih i endemičnih vrsta koje bi mogle zauvijek nestati.

Već petu godinu zaredom, Konzum i Mercator donose na naše tržište plišance koji osvajaju srca mališana, a svaki od projekata sa sobom je nosio snažnu poruku. Prije svih, mališane su osvojili veseli i zanimljivi Zdravoljupci - plišani likovi voća i povrća uz koje su mališani lakše prihvatali zdrave obroke sa puno voća i povrća, a zbog ogromnog interesovanja realizovane su čak dvije sezone ovog projekta. Zatim su uslijedili Morsovci koji su mališane učili koliko je važna zaštita morskog svijeta, a potom, prošle godine, velika pomama za Zumićima, koja je nosila poruku o iznimnoj važnosti pčelica za čovječanstvo i cjelokupan eko svijet.

Plišani Zvjerići koji simboliziraju divlje zaštićene životinjske vrste u Konzum i Mercator prodavnice stižu 28. augusta.

Kupci će uz sakupljanje naljepnica pri kupovini kao i prethodnih godina plišance moći kupiti po znatno sniženim cijenama. Projekat će trajati do 5. novembra 2023. godine.