Komentari (243)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Matura uz Mozzarta i Vivaldija bi bila bas zanimljiva.
pa majku mu, zar je mozart jedina alternativa turbo folku? kakvo je to ograničeno razmišljanje?
@relod87 pa imaš elektronsku muziku, imaš rock, imaš hip hop, imaš pristojne zabavnjake/pop izvođače... imaš narodnu, finu narodnu, imaš starogradske, ama ima hiljadu opcija. ovdje više nije ni problem sama muzika kao muzika, već ono šta konkretno ova muzika predstavlja i šta sve sa njom pod ruku ide - potpuno unazađene generacije na sisi propalog sistema vrijednosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Imam Blizu 30 godina ali hajmo reci od 2000.godine pa na ovamo ja od kako znam za sebe islo se na Bazene, Bosna i druge kafane Sarajevske, a i da budemo realno iza ponoci kad zavrsi taj "zvanicni" dio proslave sta radi? Koja Slasticarna? Sta pricate gluposti bolje se pobrinite sto dijeca u Osnovnim Skolama idu na Nargile i ostale gluposti... Mene kad je Mama uhvatila sa cigaretom u ustima oderala me od batina a sada roditelji Osnovaca odvuku ih na nargille jos sa njima dudlaju...
Meni se oklagija i masice lomile preko ledja zbog toga.
@De34 Jeste islo se na bazane i bosna, cak i ranije svaka generacija. Ali iz licnog iskustva znam da su mnogi odbili jer ne slusaju tu vrstu muzike..tako da smo nakon vecere neki na bazene,u bosnu,posto ne slusam tu vrstu muzike privatno nastalo je razdvajanje mi smo zavrsli i klubu... Drago mi je sto mi noga nikad nije niti ce krociti u pomenute kafane.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
SDA vlada drzavom. Ko ih je birao ako nisu ovakvi glupani i njihovi roditelji? Ja znam da ja nisam.
Pravi se profesor nasao pricati o kulturi. Svoje "posljednje atome snage" ta ulaze iskljucivo u uvlacenje direktorici, da joj samo nogice vire, a preference ucenika su savrsen odraz kako njene, tako i polupismenosti vecine kadra u onoj skoli (cast i postovanje izuzecima).
Neka sluša ko šta hoće ALI svima koji organiziraju ove turbo folk tako zvane koncerte treba da naplate porez na šund koji je 10 puta veći od normalnog. Kafanđije i ine menadžere udariti po džepu pa bi vidjeli šta bi se slušalo.
Tačno je...donekle.. rock'n'roll je zlo 20. vijeka kao sto je turbofolk 21.Isti uticaj na širu narodnu masu. Opšte je poznato da je r'n'r preteča droga i raznih polno prenosivih bolesti od Woodstocka 69', r'n'r je i politički donio veću štetu nego turbofolk ( dosad) Širom svijeta je r'n'r u početku prihvaćen kao trenutno turbofolk na Balkanu od tkz. intelektualnog društva. Tako da je turbofolk na Balkanu i electro odn. Techno muzika u svijetu zapravo produžetak progandnog sistema r'n'r sa brzim ritmom i istim uticajem.
...mi smo, svojevremeno, slavili uz tokatu i fugu. i nešto keramike, al nije bitno pomena.
Ma samo Esad Plavi
Ajmo ruke gore nek se klinke skinu gole Neka svi glume ekskluzivu iako u novcaniku Nemaju za pivu....je..bo ti nas
Armin zna pjevati , za razliku od Eminema i ostalih naricatelja koji bi nakon svake izrecitirane pjesme trebali oprati usta saFunom.
vazda cete biti u manjini jer ste bezkicmenjaci
Zivimo u toj drzavi gdje se sve slavi uz turbo folk ilii izvornu muziku haha :D
citam malo komentare i ostadoh zbunjen, dal je tacno : ako je turbofolk nastao 1990-e , onda je generacija odrasla na rock nd rollu napravila rat u jugoslaviji ako se turbofolk povezuje sa budjenjem nacionalizma 90-ih , onda ova muzika sto radi Rasta, Cvija,Elitni odredi ili Mc Stojan (ma kako god se zvala ta muzika, dal benzin folk....) je muzika mira, protesta, radjanja zdrave opozicione misli, energicnog napretka Balkana, euroatlanskih integracija i promovisanja liberalizma.
@balotelliTačno je...donekle.. rock'n'roll je zlo 20. vijeka kao sto je turbofolk 21.Isti uticaj na širu narodnu masu. Opšte je poznato da je r'n'r preteča droga i raznih polno prenosivih bolesti od Woodstocka 69', r'n'r je i politički donio veću štetu nego turbofolk ( dosad) Širom svijeta je r'n'r u početku prihvaćen kao trenutno turbofolk na Balkanu od tkz. intelektualnog društva. Tako da je turbofolk na Balkanu i electro odn. Techno muzika u svijetu zapravo produžetak progandnog sistema r'n'r sa brzim ritmom i istim uticajem.
Nije bas tako. TF je poceo pocetkom osamdesetih (vidjeti pod Mile Bas), tako da se mogao slusati dobrih deset godina prije nego sto je zapucalo. Ovi sto su bili na rukovodecim pozicijama nisu ni slusali muziku, nemaju oni vremena za to. Oni najvise vole slusati ulizice i odobravanje mase na mitinzima.
gospodjo draga vi sto konetarisete kao reditelj ucenice 2. gimnazije prvo se uvjerite kako se ponasala vasa kci na toj istoj proslavi.nije tacno da je samo koke nastupao bilo je i drugi izvodjaca i zanrova muzike.ovo odgovorno tvrdim jer sam se licno uvjerio
Sramota Sarajeva!!!!
Pa uvijek su se i slušali narodnjaci za matursko... Jedino sto smo mi skakali po Bazenima..a vidim sad je drugačije...
Drago mi je što sam odrastao uz stari rock (domaći i strani), drago mi je što ne volim cajke i narodnjake i nikad to neću voljeti. Neću reći "današnja generacija..." to je bilo i u mom vremenu (prije tačno 10 godina), ista situacija. Prvo školska matura, poslije privatna. U svakom slučaju, ima drugih žanrova za razliku od ovog seljakluka.