promo
31

Thermoflux: Sve što trebate znati o grijanju na pelet

Ljetna sezona je iza nas, a ona grijna se užurbano približava. Krajnje je vrijeme da se razmišlja o tome koja su najekonomičnija i najpouzdanija rješenja za grijanje životnog prostora.

Dok se većina tradicionalnih kućanstava oslanja na ustaljene opcije grijanja na drva ili ugalj, popularnost sistema grijanja na pelet raste iz godine u godinu. Zbog svoje jednostavnosti, ekološke prihvatljivosti i pristupačne cijene, grijanje na pelet postalo je jedno od najpopularnijih načina grijanja.

Pelet je vrsta energenta koja se dobije mljevenjem, sušenjem i prešanjem različitih biomasa, najčešće drveta. Dodatna prednost kamina i kotlova na pelet je njihovo jednostavno korištenje, s obzirom da posjeduju automatske sisteme koji ih pokreću. Sve što je potrebno jeste isprogramirati vrijeme paljenja, nakon čega se peć automatski pali bez vaše prisutnosti. Skladištenje peleta zahtijeva minimalan prostor, nije neuredan, za razliku od drva ili uglja, te je jednostavno puniti njime peći. Peći na pelet koriste toplinsku energiju nastalu izgaranjem energenta, koja se uz pomoć ventilatora rasprostranjuje u prostoriji u kojoj se peć nalazi.

Lider na tržištu grijanja i vodeći proizvođač i izvoznik kamina i kotlova na pelet u BiH, kompanija ThermoFLUX iz Jajca, već više od decenije korisnicima nudi najnaprednija rješenja za grijanje na pelet, spajajući italijanski dizajn i austrijsku tehnologiju u svoje vrhunske peći.

"Već više od deset godina poslovanja, trudimo se da kupcima pružimo elegante, moderne, ali i tehnološki napredne kotlove i kamine, za njihov vrhunski komfor grijanja na pelet. Opravdanost kvalitete ThermoFLUX peći je evidentna u našim međunarodno nagrađivanim kaminima i kotlovima, te porastom potražnje za njima, iz sezone u sezonu. Dokaz tome je i naš najprodavaniji kotao, Pelling, koji danas grije više od 40.000 domova širom BiH i EU. Zato smo i za novu grijnu sezonu korisnicima pripremili dva nova kamina u ponudi, Agnes i Adele, koji se svojim minimalističkim, klasičnim izgledom savršeno uklapaju u svaki stil doma", izjavila je Katarina Ladan, voditeljica komercijalnog odjela ThermoFLUX-a.

Kako bi bili sigurni da ćete niske temperature dočekati bez straha od nedovoljno zagrijanog životnog prostora, bitno je da se na vrijeme obezbijedite. Kamini Agnes i Adele predstavljaju korak naprijed u opremanju vašeg doma energetski efikasnim proizvodima. Ovi kamini na pelet rade na principu dovođenja vanjskog zraka, stoga ne troše zrak iz prostorije. Oni ne predstavljaju samo uređaje za zagrijavanje, već i dio pokućstva koji će uz jaki plamen, vidljiv kroz staklena vrata, zasigurno plijeniti poglede gostiju.