lifestyle
0

Terri Irwin: Snimka smrti "Crocodile Huntera" nikada neće biti prikazana

Sarajevo-x.com
Supruga nedavno poginulog Stevea Irwina Terri Irwin izjavila je kako nije pogledala snimku smrtonosnog napada raže na njenog supruga, te kako ne želi da se snimka ikada objavi na televiziji.

Kakva je svrha prikazivanja te strašne snimke? – zapitala se Terri u intervjuu sa novinarkom TV kuće ABC Barbarom Walters koji će se emitirati u srijedu u Americi i Australiji.

44-godišnji Crocodile Hunter poginuo je 4. septembra tokom snimanja vlastitog mega popularnog TV showa na Great Barrier grebenu.

Irwinov prijatelj i poslovni partner John Stainton već je pogledao stravičnu snimku, ali ne želi je više nikada pogledati, i smatra da je niko drugi ne bi trebao pogledati. "To je jednostavno mučno gledati." – izjavio je Stainton.

Amerikanka Terri Irwin bila je na kratkoj ekspediciji po Australiji sa njihovo dvoje djece, 8-godišnjom Bindi Sue i 2-godišnjim Bobom, kada je saznala šokantnu vijest od Steveovog rođaka.

"U prvim trenucima razgovora bila sam potpuno izgubljena. Nisam mogla vjerovati. Pogledala sam kroz prozor i ugledala Bindi kako veselo skakuće u dvorištu. Pomislila sam: O moja djeca. On nikada ne bi htio napustiti djecu. Onda sam polako shvatila da se radi o nesreći, o glupoj nesreći, poput trčanja sa olovkom u ruci."

Udovica je također izjavila kako je izuzetno važno da njena porodica nastavi raditi ono čemu je njen suprug posvetio cijeli svoj život, a to je približavanje ljepota divljeg života ljudima širom svijeta.

"Uvijek sam govorila Bindi, ako mi se ikada nešto dogodi, da ću uvijek biti uz nju i čuvati je. Naravno razumjela je sve, jer već razumije šta je smrt, budući da je mnogo puta vidjela kako umiru životinje."

Također je izjavila kako je nedavno njen sin Bob izvadio odvijač iz ladice i rekao da ide popraviti porodični motor.

Prišao je motoru, i počeo da ga popravlja. Kada ga je mama upitala šta radi, izjavio je: "Popravljam motor kako bi ga tata mogao voziti u raju."