Borba protiv stresa
12

Suosnivač Twittera je na strogom režimu ishrane i kupa se ledenom vodom

Klix.ba
Jack Dorsey (Foto: EPA-EFE)
Jack Dorsey (Foto: EPA-EFE)
Izvršni direktor i suosnivač Twittera Jack Dorsey otkrio je da se protiv stresa bori svakodnevnim meditiranjem i vježbanjem, kupanjem ledenom vodom i strogim režimom ishrane.

Dorsey je otkrio da praktikuje intermitentni post, odnosno da radnim danima jede samo jedan obrok dnevno, a od petka do nedjelje ne jede ništa.

"Shvatio sam da se naši dani vrte oko obroka. Intermitentni post mi omogućava da budem usredotočen na druge aktivnosti", rekao je ističući kako mu vrijeme uspori, a dan produži kada ne jede.

Dorsey detalje svoje rutine često dijeli na Twitteru pa je tako otkrio da uživa u jednostavnoj hrani poput ribe, piletine ili odreska s povrćem. Za desert uglavnom bira bobičasto voće ili tamnu čokoladu, a povremeno popije i čašu crnog vina.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 5,3 miliona dolara, no Dorsey nema ličnog trenera i ne ide u teretanu. Otkrio je da koristi aplikaciju Seven i da svakog dana vježba sedam minuta te da do posla svaki dan hoda 75 minuta. Osim toga, svakodnevno praktikuje meditaciju.

Otkrio je i da svoj dan počinje kupanjem ledenom vodom nakon čega, naglašava, može uraditi sve što poželi.

"Ništa mi nije dalo više mentalnog samopouzdanja nego to što mogu sa sobne temperature u hladnoću", rekao je.