{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Sunčano vrijeme i uređene skijaške staze primamile hiljade posjetilaca na Vlašić

Piše: E. M./Klix.ba
9.2.2019. u 14:47
142
42
Sunčano vrijeme i uređene skijaške staze primamile hiljade posjetilaca na Vlašić
142
Sunčano vrijeme i ugodne temperature na bh. planinu Vlašić privukle su veliki broj skijaša iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije.
Hiljade skijaša iz Bosne i Hercegovine te zamalja regije okupili su se danas na Vlašiću kako bi iskoristili sunčano vrijeme, ugodnu temperaturu te odlično uređene staze za skijanje, sankanje i druge aktivnosti na snijegu.

Svi ski-liftovi i ovog vikenda su u funkciji na Vlašiću, a zabave ne nedostaje ni najmlađima koji uz pomoć škola za obuku skijanja uživaju na snijegu.

Na području Srednjobosanskog kantona i ovog vikenda aktivna su i druga skijališta i to: Raduša, Rostovo, Brusnica, Ranča, Pridolci i Busovačka planina.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miro Matošević za Klix.ba je kazao da su prezadovoljni s posjetom, ali i vremenskim uvjetima.

"Zimski turizam, odnosno skijaška sezona, najviše nam ovisi od snijega, ali mi slobodno možemo reći da se ove godine sve poklopilo. Mi imamo sistem za vještački snijeg, ali bez pravog snijega, nije to potpunun ugođaj. Vlašić je za razliku od drugih skijališta i mjesto masovnog turizma, a ne samo skijaška destinacija", kazao je Matošević.

Na kraju je istakao da su s posjetom zadovoljni i hotelijeri čiji su smještajni kapaciteti još uvijek popunjeni i da već sada mogu reći da je zimska sezona u Srednjobosanskom kantonu i više nego uspješna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: