lifestyle
0

Studenticu ucjenjivali objavom fotografija sa ukradenog laptopa

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Studentici sa univerziteta u Ohiu ukrali su laptop, nakon čega su je počeli ucjenjivati objavom fotografija na kojim je gola, a koje su pronašli na uređaju.

Nepoznata je osoba ukrala njen laptop, nakon čega je djevojka počela primati mailove sa maila [email protected] i [email protected], u kojima je pisalo:

"Siguran sam da imam nešto što želiš mnogo... O, da, imaš dobro tijelo", pisao je kradljivac, zahtijevajući da mu uplati iznos od 3.000 dolara. Ukoliko to ne učini, zaprijetio joj je da će njene fotografije objaviti na internetu.

Studentica je mailove proslijedila policiji koja je uspjela doći do osobe u Baltimoreu, koja je navodno već napravila Facebook stranicu sa ukradenim fotografijama. Demonte Johntrell Latimore (27) se suočava sa kaznom za iznudu novca, piše Cosmopolitan. Još jedan muškarac Otis T. Harris je uhapšen i suočen sa prijavom za krađu.

"Mislim da nikada ne možete reći kako su vaše privatne fotografije u potpunosti zaštićene. Čak i kad ih izbrišete s vašeg telefona, one su i dalje tu i uvijek ih neko može pronaći", kazao je šef policije u Newarku Scott Snow.

Vezani članci