lifestyle
37

Djevojci ukrali selfieje sa Facebooka i objavili ih na stranicama za prostituciju

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Privatne Facebook fotografije jedne 21-godišnje djevojke iz Houstona našle su se na stranicama za pružanje seksualnih usluga.

Kako piše ABC News, 21-godišnja djevojka iz Houstona ostala je šokirana nakon što je otkrila kako su njene privatne fotografije koje je objavila na Facebooku ukradene i postavljene na nekoliko stranica na kojima djevojke nude različite seksualne usluge.

Adriana Henderson je na Facebooku počela primati poruke stranaca u kojim su je pitali "da li je još uvijek na tržištu". Nakon toga je shvatila kako su njeni selfieji iskorišteni na nekoliko različitih stranica na kojima različite djevojke i mladići nude brojne seksualne usluge.

Henderson je kazala kako su u pitanju bile obične fotografije koje je snimila telefonom i objavila na Facebooku. Navela je kako je kontaktirala sve stranice na kojima su njene fotografije zloupotrijebljene, no kako nije dobila nijedan odgovor niti reakciju.

Djevojka ne smatra kako je u pitanju osveta ljubomornog i ljutog bivšeg momka, no ne zna ko bi mogao napraviti takvo nešto.

Novinarima je kazala kako je spremna unajmiti advokate i pokrenuti tužbu, no najprije želi da njene fotografije budu uklonjene sa tih stranica.

"Želim nazad svoj identitet. Sramotno je. Ponižavajuće. Ja nisam takav tip osobe, samo želim svoj život nazad", kazala je Henderson za ABC.

Ovo nije neobičan niti izolovan slučaj - prije nekoliko dana u medije je dospjela priča o jednoj mami koja je otkrila kako su fotografije njene 8-godišnje kćerke i 9-mjesečnog sina ukradene sa njenog Facebook profila i iskorištene za nekoliko porno stranica.