{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranci se najčešće 'skrase' u Njemačkoj

S
Sarajevo-x.com
17.12.2008. u 10:30
0
11
Stranci se najčešće 'skrase' u Njemačkoj
0
Stranci se najčešće 'skrase' u Njemačkoj
Njemačka je stigla na prvo mjesto liste zemalja u kojoj se stranci najlakše 'skrase', ožene se i zasnuju porodicu, pokazuju rezultati jedne britanske ankete.
'Njemačka i Holandija su idealne zemlje za pronalazak životne ljubavi, čak 24% u prvoj i 23% stranaca u drugoj državi stuplio je u brak s nekim iz lokalne zajednice', stoji u izvještaju HSBC banke koja je provela anketu.

U anketi je učestvovalo 2155 stranaca iz 48 zemalja, gdje saznalo također da se na zasnivanje porodice u Njemačkoj odlučilo 32 % doseljenika, dok se na drugom mjestu ovdje nalazi Belgija.

Njemačka se pokazala prijateljskom zemljom za strance i doseljenike iz, kako sami navode, četiri razloga : mogućnošću za jeftinim učenjem jezika, lakom uspostavljanju prijateljstava, mogućnošću kupovine nekretnina, te mnoštvom društvenih organizacija i pokreta koji pomažu u integraciji.

Njemačka je u anketi bila na drugom mjestu po gostoljubivosti, u čemu je pretekla Kanada čijih je čak 92% doseljenika priznalo da su ih Kanađani odmah prihvatili.

Najveću poteškoću doseljenicima ipak stvara njemački jezik kojeg 75% ispitanih doseljenika još uvijek uči, prenose britanski mediji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: