lifestyle
0

Šta kaže otac dječaka kojeg će Madonna usvojiti

Sarajevo-x.com
Otac malog dječaka kojeg je mega popularna pjevačica Madonna usvojila opisao je svoje osjećaje, zbunjenost i nemoć u poređenju sa Madonninom odlučnošću da odvede njegovo jedino preživjelo dijete daleko od njega.

Seljak i farmer, Yohane Banda, koji jedva zna čitati i pisati, priznao je da nije razumio sve što se događalo na sudu kada je prvi put vidio ženu koja će uzeti njegovog 13-mjesečnog sina Davida.

Majka malog dječaka, Marita, preminula je samo sedmicu dana nakon rođenja Davida, a otac Yohane je dječaka morao predati u sirotište, uz namjeru da se jednog dana vrati kući, jer se sam nije mogao brinuti za njega. Naime, njegova druga dva sina su umrla od malarije, a David se brzo nakon rođenja razbolio i Yohane nije našao drugo rješenje nego da ga preda u sirotište gdje će se drugi bolje brinuti za njega.

Kada su mu rekli da jedna bjelkinja sa Zapada želi usvojiti njegovog sina, nije znao što će uraditi. Međutim, mnogi ljudi, uključujući i njegovu porodicu, su mu dolazili i govorili kako će mali David imati bolji život tamo. To je i glavni razlog zašto je nemoćni otac pristao, u nadi da će njegovo jedino dijete dobiti priliku za dobro obrazovanje i zdrav život te da će se jednog dana vratiti da pomogne svojoj zemlji Malawi.

Jedini uslov koji je Yohane postavio jeste da dječak bude odgajan u duhu malawijanske kulture.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Prilikom susreta na sudu, Madonna je Yohaneu zahvalila što je pristao na usvajanje, i obećala mu da će se dobro brinuti za dječaka.

David je jedna od 12 beba čije su slike poslane Madonni e-mailom. Neimenavan izvor tvrdi da je Madonni trebalo malo više vremena da izabere koju će bebu usvojiti, nego kad bira koju će novu torbicu kupiti.